Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super pożywne danie na piątek lub gorącą kolację.
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8654
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8654
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7241
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 4952
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1327901
Składniki
Szpinak rozmrozić. Cebulę obrać , pokroić w kostkę. Czosnek przecisnąć przez praskę. Na patelni rozgrzać trochę oleju, wrzucić cebulę i czosnek, smażyć 2 minuty, dodać szpinak, dusić 5 minut, dodać koperek, doprawić solą i pieprzem, dusić 2 minuty. Pieczarki obrać , pokroić. Na patelni rozgrzać trochę oleju , wrzucić pieczarki , doprawić solą i pieprzem, dusić 5 minut. Morele umyć, pokroić w ćwiartki. Żurawinę umyć. Ser feta pokroić w drobną kostkę. Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, doprawiając ziołami prowansalskimi.
Płaty lazanii ugotować, wyjąć łyżką cedzakową, rozłożyć. Na rozłożone płaty nakładać porcję farszu.
Zwijać rożki i układać w naczyniu żaroodpornym, podlać bulionem.
Śmietanę wymieszać z musztardą i polać po rożkach.
Ser mozzarella utrzeć na tarce o grubszych otworach posypać po rożkach. Piekarnik rozgrzać do 180 stopni wstawić rożki i zapiekać do dobrego zrumienienia sera.
Podawać na gorąco.