Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dwa cienkie płaty mięsa wołowego przełożone żółtym serem, salami oraz sałatką z ogórka podane z duszonymi ziemniakami z marchewką i cebulą w sosie pomidorowym zaostrzonym pastą Harissa.
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 187
Niezwykle puszyste kotlety mielone z łopatki zanurzone w maślanych pieczarkac...
Odsłon: 448
Przepis dnia
Przepyszne wafle orzechowe to kwintesencja dzieciństwa :) Całe do zakochania :)
Odsłon: 6640
W czasach przed maszynkami do mielenia, wszystkie kotlety były ręcznie siekan...
Odsłon: 187
Składniki
Przygotowanie sznycli: Każdy plaster mięsa cienko rozbijamy. Oprószamy solą i pieprzem. Na dwa płaty układamy ser, salami, sałatkę ogórkową i znów ser. Przykrywamy drugim plastrem mięsa. Żeby mięso się nie rozdzieliło podczas smażenia brzegi lekko rozbijamy tłuczkiem. Mięso panierujemy w jajku i bułce tartej. Smażymy na klarowanym maśle. Na koniec smażenia na każdy sznycel kładziemy po wiórku masła.
Przygotowanie jarzynki: Ziemniaki i marchewkę obieramy. Kroimy za pomocą specjalnego noża na karbowane plastry. Szalotkę obieramy i kroimy na ćwiartki. Warzywa podsmażamy na maśle, solimy i zalewamy 100 ml wody. Dusimy pod przykryciem około 15 minut. Po tym czasie dodajemy koncentrat pomidorowy i pastę Harissa rozmieszaną w 100 ml wody. Dusimy kolejne 15 minut. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem, posypujemy szczypiorkiem. Usmażone sznycle podajemy w towarzystwie przygotowanej jarzynki. Smacznego.