Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Troche inny stek, nadziewany ostrym sosem, serem camembert i suszonymi morelami. W lagodnej wersji sos mozna zastapic przecierem pomidorowym. Obydwie wersje smakuja fantastycznie.
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1114
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2168
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 1409
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1114
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2168
Składniki
W steku wyciac kieszonke, ale nie do konca, mieso rozlozyc i posmarowac ulubionym ostrym sosem. Kto woli lagodniejsza wersje wybiera przecier pomidorowy. Camembert pokroic w plasterki o grubości od 3 do 5 milimetrów i wlozyc nimi polowe miesa. Na ser polozyc morele lub zurawine. Przykryc druga polowa i lekko przycisnac. Smazyc na masle 4 minuty, w tym czasie nagrzac piekarnik do 100° C. Po 4 minutach przekrecic ostroznie najlepiej 2 lopatkami i smazyc dalsze 4 minuty, Po 8 minutach wlozyc do piekarnika i piec nastepne 8 minut. Czas jest obliczony na stek medium.
Przed podaniem przyprawic sola i swiezo mielonym pieprzem.