Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione spaghetti! Nic dodać nic ująć!
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10771
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13107
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4847
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 10771
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 6196
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5368
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 13107
Śledzie po białostocku to danie bazujące na składnikach wykorzystywanych pows...
Odsłon: 4847
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W osolonej wodzie.
Szynkę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Odstawić.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach. (Chyba, że uda nam się kupić gotowy potarty). Całe jajka rozkłócić z odrobiną pieprzu. Szczypiorek posiekać.
Ugotowany makaron odcedzić i ponownie przełożyć do garnka. Do makaronu dodać podsmażoną szynkę z cebulkę, szczypiorek, większość przygotowanego sera. Całość zalać jajkami i odstawić na mały ogień lub jeszcze ciepłą płytę i szybko mieszać. Mieszać tak żeby ścięły się jajka. Należy uważać, aby danie się nie przypaliło.
Gotowe spaghetti nałożyć na talerze i posypać pozostałym serem. SMACZNEGO!