Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione spaghetti! Nic dodać nic ująć!
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5586
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3992
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Jeśli macie sentyment do budyniu z sokiem, koniecznie spróbujcie kociewskiego...
Odsłon: 91
Krokiety na twarogu z dodatkiem kolendry i chili to bardzo aromatyczne, delik...
Odsłon: 5586
Przepis dnia
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 3992
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 109
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 686
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W osolonej wodzie.
Szynkę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Odstawić.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach. (Chyba, że uda nam się kupić gotowy potarty). Całe jajka rozkłócić z odrobiną pieprzu. Szczypiorek posiekać.
Ugotowany makaron odcedzić i ponownie przełożyć do garnka. Do makaronu dodać podsmażoną szynkę z cebulkę, szczypiorek, większość przygotowanego sera. Całość zalać jajkami i odstawić na mały ogień lub jeszcze ciepłą płytę i szybko mieszać. Mieszać tak żeby ścięły się jajka. Należy uważać, aby danie się nie przypaliło.
Gotowe spaghetti nałożyć na talerze i posypać pozostałym serem. SMACZNEGO!