Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione spaghetti! Nic dodać nic ująć!
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 461
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1232
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 461
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1316
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W osolonej wodzie.
Szynkę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Odstawić.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach. (Chyba, że uda nam się kupić gotowy potarty). Całe jajka rozkłócić z odrobiną pieprzu. Szczypiorek posiekać.
Ugotowany makaron odcedzić i ponownie przełożyć do garnka. Do makaronu dodać podsmażoną szynkę z cebulkę, szczypiorek, większość przygotowanego sera. Całość zalać jajkami i odstawić na mały ogień lub jeszcze ciepłą płytę i szybko mieszać. Mieszać tak żeby ścięły się jajka. Należy uważać, aby danie się nie przypaliło.
Gotowe spaghetti nałożyć na talerze i posypać pozostałym serem. SMACZNEGO!