Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moje ulubione spaghetti! Nic dodać nic ująć!
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 217
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 788
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 921
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 132
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2818
Składniki
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. W osolonej wodzie.
Szynkę i cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na łyżce oliwy. Odstawić.
Ser zetrzeć na drobnych oczkach. (Chyba, że uda nam się kupić gotowy potarty). Całe jajka rozkłócić z odrobiną pieprzu. Szczypiorek posiekać.
Ugotowany makaron odcedzić i ponownie przełożyć do garnka. Do makaronu dodać podsmażoną szynkę z cebulkę, szczypiorek, większość przygotowanego sera. Całość zalać jajkami i odstawić na mały ogień lub jeszcze ciepłą płytę i szybko mieszać. Mieszać tak żeby ścięły się jajka. Należy uważać, aby danie się nie przypaliło.
Gotowe spaghetti nałożyć na talerze i posypać pozostałym serem. SMACZNEGO!