Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pizzę, która zawsze wychodzi!
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 53
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 60
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 301
Składniki
rozczyn Drożdże kruszymy i wrzucamy do ciepłej wody, dodajemy cukier i mieszamy. Ostawiamy na około 10 minut.
sos i dodatki Do koncentratu dodajemy wodę i przyprawy, wszystko mieszamy do połączenia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i dusimy na patelni (lub dajcie surowe).
ciasto Do mąki dodajemy drożdże, olej, sól i wyrabiamy ciasto. Formujemy w kulkę, zakrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki do piekarnika. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia i rozprowadzamy sos pomidorowy. Następnie połowa sera, warzywa, salami i przykrywamy drugą warstwą sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10-15 minut w 200 stopniach. My lubimy podpieczony ser, dlatego przytrzymałam pizzę chwilkę dłużej :)