Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pizzę, która zawsze wychodzi!
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4988
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5322
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18802
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7227
Przepis dnia
Przepis na pyszną i aromatyczną zapiekankę z makaronem, szparagami i kurczaki...
Odsłon: 4988
Briam – grecka zapiekanka – to wspaniałe danie kuchni śródziemnomorskiej, któ...
Odsłon: 5322
Mój z przepisami jak pani i domu że słowa po prostu nasze przygotowanie się...
Odsłon: 126
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18802
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7227
Składniki
rozczyn Drożdże kruszymy i wrzucamy do ciepłej wody, dodajemy cukier i mieszamy. Ostawiamy na około 10 minut.
sos i dodatki Do koncentratu dodajemy wodę i przyprawy, wszystko mieszamy do połączenia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i dusimy na patelni (lub dajcie surowe).
ciasto Do mąki dodajemy drożdże, olej, sól i wyrabiamy ciasto. Formujemy w kulkę, zakrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki do piekarnika. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia i rozprowadzamy sos pomidorowy. Następnie połowa sera, warzywa, salami i przykrywamy drugą warstwą sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10-15 minut w 200 stopniach. My lubimy podpieczony ser, dlatego przytrzymałam pizzę chwilkę dłużej :)