Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pizzę, która zawsze wychodzi!
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1027
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13605
To jest pyszne. Od lat robię dynie według tego przepisu. Moje koleżanki też c...
Odsłon: 7848
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 1027
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13605
Składniki
rozczyn Drożdże kruszymy i wrzucamy do ciepłej wody, dodajemy cukier i mieszamy. Ostawiamy na około 10 minut.
sos i dodatki Do koncentratu dodajemy wodę i przyprawy, wszystko mieszamy do połączenia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i dusimy na patelni (lub dajcie surowe).
ciasto Do mąki dodajemy drożdże, olej, sól i wyrabiamy ciasto. Formujemy w kulkę, zakrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki do piekarnika. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia i rozprowadzamy sos pomidorowy. Następnie połowa sera, warzywa, salami i przykrywamy drugą warstwą sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10-15 minut w 200 stopniach. My lubimy podpieczony ser, dlatego przytrzymałam pizzę chwilkę dłużej :)