Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pizzę, która zawsze wychodzi!
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1005
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 548
Proste ciasto makowe na kruchym spodzie z kruszonką na wierzchu. Łatwe do upi...
Odsłon: 1005
Sernik z rodzynkami. W sam raz na Święta. Przepis na dużą blaszkę. Wszystk...
Odsłon: 548
Składniki
rozczyn Drożdże kruszymy i wrzucamy do ciepłej wody, dodajemy cukier i mieszamy. Ostawiamy na około 10 minut.
sos i dodatki Do koncentratu dodajemy wodę i przyprawy, wszystko mieszamy do połączenia. Paprykę i cebulę kroimy w kostkę. Pieczarki obieramy i dusimy na patelni (lub dajcie surowe).
ciasto Do mąki dodajemy drożdże, olej, sól i wyrabiamy ciasto. Formujemy w kulkę, zakrywamy ścierką i odstawiamy w ciepłe miejsce na 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto rozwałkowujemy na wielkość blaszki do piekarnika. Przekładamy ciasto na papier do pieczenia i rozprowadzamy sos pomidorowy. Następnie połowa sera, warzywa, salami i przykrywamy drugą warstwą sera. Pieczemy w nagrzanym piekarniku około 10-15 minut w 200 stopniach. My lubimy podpieczony ser, dlatego przytrzymałam pizzę chwilkę dłużej :)