Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najlepsze, bo tradycyjne, robione tak samo jak robiła babcia. Są smaczne, szybko gotowe i z ulubionymi dodatkami przypominają smaki dzieciństwa.
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 216
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 31
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 31
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 31
Znakomity pomysł na bezglutenowy chleb, który przygotujesz w mniej niż 10 min...
Odsłon: 19646
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 216
Składniki
Przygotowujemy odpowiedniej wielkości miskę. Wlewamy 0,5 litra mleka i wkładamy bułkę do namoczenia. Natkę pietruszki myjemy, osuszamy i drobno siekamy. Cebulę obieramy i kroimy na drobną kostkę. Rozgrzewamy na patelni 0,5 łyżki klarowanego masła, wkładamy drobno pokrojoną cebulę, i mieszając smażymy na średnim ogniu do momentu zeszklenia. Odstawiamy na bok do wystudzenia. Namoczoną bułkę wyjmujemy z mleka, nie za mocno wyciskamy. Mleko wylewamy. Do naczynia z bułką dodajemy mięso, jajka, posiekaną natkę pietruszki, maggi, musztardę, usmażoną cebulę, sól i pieprz. Dokładnie wyrabiamy ręką na jednolitą masę mięsną. Z masy formujemy średniej wielkości kotlety mielone.
Smażymy na dobrze rozgrzanym maśle klarowanym i smalcu gęsim przez minutę na dużym ogniu, a potem po ok. 5 minut z każdej strony na ogniu średnim. Uważamy, aby się nie przypaliły. Przekładamy na ręcznik papierowy, by osączyć nadmiar tłuszczu. Podajemy gorące z ulubionymi dodatkami.