Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał być szybki, bezkolizyjny obiad, ale się nie udało. Moja córka uwielbia wszelkie smaki, pod warunkiem, że są słodkie. Np. nutella z cukrem.... Cóż było robić, szpinaku na słodko nie umiem...
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 779
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3121
Polecam.
Odsłon: 1919
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 779
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8722
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 3121
Polecam.
Odsłon: 1919
Składniki
Zmiksuj wszystkie składniki ( w razie potrzeby dodaj maki lub wody) na dość rzadkie ciasto - o konsystencji kwaśnej śmietany. odstaw na 15 minut, aby mąka napęczniała. Usmaż naleśniki.
Na usmażonym naleśniku rozsmaruj serek waniliowy, połóż cienko pokrojone plastry ananasa. Złóż na 4 części, posmaruj z wierzchu kwaśną śmietanką i posyp cukrem pudrem. Zapiekaj ok. 10 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (górna grzałka).