Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miał być szybki, bezkolizyjny obiad, ale się nie udało. Moja córka uwielbia wszelkie smaki, pod warunkiem, że są słodkie. Np. nutella z cukrem.... Cóż było robić, szpinaku na słodko nie umiem...
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11294
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4944
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1139
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9842
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1460
Składniki
Zmiksuj wszystkie składniki ( w razie potrzeby dodaj maki lub wody) na dość rzadkie ciasto - o konsystencji kwaśnej śmietany. odstaw na 15 minut, aby mąka napęczniała. Usmaż naleśniki.
Na usmażonym naleśniku rozsmaruj serek waniliowy, połóż cienko pokrojone plastry ananasa. Złóż na 4 części, posmaruj z wierzchu kwaśną śmietanką i posyp cukrem pudrem. Zapiekaj ok. 10 minut w nagrzanym do 200 stopni piekarniku (górna grzałka).