Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Możemy zrobić milion różnych naleśników. Zaczynając od różnych ciast po przeróżne farsze kończąc. Ja dzisiaj proponuję podstawowy przepis. Do takich naleśników pasuje zarówno słodki jak i wytrawny farsz.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1495
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14486
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5983
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13177
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1495
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 14486
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5983
Składniki
Do miski wlewam mleko, dodaję jajka, sól i cukier – wszystko dobrze mieszam. Teraz dodaję mąkę i wodę i miksuję na gładką masę robocikiem. Gotowe ciasto ma konsystencję dosyć gęstej śmietany. Wstawiam je na 1/2 godziny do lodówki.
Na patelni rozgrzewam malutką ilość oleju – najlepiej byłoby użyć klarowanego masła. Małym strumyczkiem wylewam porcję ciasta na patelnię, tak aby pokryło całe dno, a w naleśniku nie było żadnych dziurek. Podsmażam na złoto i przewracam na drugą stronę.
Takie naleśniki możemy podawać z dżemem, nutellą, kremem, bitą śmietaną i owocami. Można tez dodać do nich pieczarki, ser, mięso. Można też zrobić z nich krokiety. Smacznego!!!