Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki - kto ich nie lubi? Można je podawać na słodko i na wytrawnie ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5610
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18034
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1055
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5610
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8734
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18034
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy za pomocą miksera, tak aby nie było grudek. Jeżeli ciasto jest za gęste dodajemy odrobinę wody mineralnej, jeżeli za rzadkie - dosypujemy mąkę, Osobiście wszystko robię na wyczucie. Smażymy na patelni z obu stron, aż lekko się zarumienią. Używam patelni teflonowej, więc nie potrzebuję tłuszczu. W przypadku zastosowania innej powłoki, delikatnie ją natłuszczamy pędzelkiem.