Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki - kto ich nie lubi? Można je podawać na słodko i na wytrawnie ;)
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99166
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 829
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13821
Staropolski piernik powinien dojrzewać nawet 2 miesiące. Ale co jeśli nie mas...
Odsłon: 99166
Puszysty piernik last minute, który zrobicie w zaledwie kilka chwil. Wystarcz...
Odsłon: 829
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 5121
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 13821
Składniki
Wszystkie składniki miksujemy za pomocą miksera, tak aby nie było grudek. Jeżeli ciasto jest za gęste dodajemy odrobinę wody mineralnej, jeżeli za rzadkie - dosypujemy mąkę, Osobiście wszystko robię na wyczucie. Smażymy na patelni z obu stron, aż lekko się zarumienią. Używam patelni teflonowej, więc nie potrzebuję tłuszczu. W przypadku zastosowania innej powłoki, delikatnie ją natłuszczamy pędzelkiem.