Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietny pomysl na obiad lub ciepla, sycaca kolacje ;-)
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6833
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8567
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 182
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1167
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6833
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8567
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 182
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1167
Składniki
Jajko ubic z sola, dodac mleko i wode, ubijac dalej. Wsypac make, wymieszac. Na teflonowej patelni smazyc nalesniki bez tluszczu, usmazone ukladac jeden na drugim, zostawic do wystygniecia.
Okragla blaszke (srednica taka sama jak srednica patelni) wysmarowac cienko olejem. Na spodzie polozyc jednego nalesnika, posmarowac go smietana (mozna ketchupem), posypac serem i polozyc paseczki wedliny, przykryc drugim nalesnikiem. W ten sposob ulozyc taka ilosc nalesnikow i nadzienia, ile nam odpowiada ( u mnie 4 sztuki). Reszte smietany ubic z jajkiem, posmarowac ostatni nalesnik, posypac oregano, zapiekac ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni.