Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietny pomysl na obiad lub ciepla, sycaca kolacje ;-)
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34130
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1320
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34130
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 1320
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113582
Składniki
Jajko ubic z sola, dodac mleko i wode, ubijac dalej. Wsypac make, wymieszac. Na teflonowej patelni smazyc nalesniki bez tluszczu, usmazone ukladac jeden na drugim, zostawic do wystygniecia.
Okragla blaszke (srednica taka sama jak srednica patelni) wysmarowac cienko olejem. Na spodzie polozyc jednego nalesnika, posmarowac go smietana (mozna ketchupem), posypac serem i polozyc paseczki wedliny, przykryc drugim nalesnikiem. W ten sposob ulozyc taka ilosc nalesnikow i nadzienia, ile nam odpowiada ( u mnie 4 sztuki). Reszte smietany ubic z jajkiem, posmarowac ostatni nalesnik, posypac oregano, zapiekac ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni.