Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Swietny pomysl na obiad lub ciepla, sycaca kolacje ;-)
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8695
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1277
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10314
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4680
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 758
Składniki
Jajko ubic z sola, dodac mleko i wode, ubijac dalej. Wsypac make, wymieszac. Na teflonowej patelni smazyc nalesniki bez tluszczu, usmazone ukladac jeden na drugim, zostawic do wystygniecia.
Okragla blaszke (srednica taka sama jak srednica patelni) wysmarowac cienko olejem. Na spodzie polozyc jednego nalesnika, posmarowac go smietana (mozna ketchupem), posypac serem i polozyc paseczki wedliny, przykryc drugim nalesnikiem. W ten sposob ulozyc taka ilosc nalesnikow i nadzienia, ile nam odpowiada ( u mnie 4 sztuki). Reszte smietany ubic z jajkiem, posmarowac ostatni nalesnik, posypac oregano, zapiekac ok 10-15 min w temperaturze 180 stopni.