Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydawałoby się, że tak proste danie jakim są naleśniki, nie da się już bardziej urozmaicić. Dzięki Ani Starmach okazuje się, że niekoniecznie! Dodaje ona sekretny składnik do swojej receptury, który dla wielu osób może być zaskoczeniem.
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1067
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38789
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4461
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1067
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 470
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3158
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38789
Składniki
Zacznij od rozpuszczenia masła w małym rondelku. Następnie odstaw je do delikatnego ostudzenia. Przesiej mąkę do miski, a następnie delikatnie ją posól. Wlej mleko i śmietanę, a następnie wbij jajka. Zacznij mieszać składniki, dodając roztopione i płynne jeszcze masło. Ciasto odstaw na około 30 minut do odpoczęcia.
Smaż naleśniki, nakładając masę z pomocą łyżki na mocno rozgrzaną patelnię. Nie potrzebujesz dodatkowej ilości tłuszczu, dlatego nie musisz rozpuszczać masła czy rozgrzewać oleju roślinnego. Naleśniki obróć po kilku minutach na drugą stronę. Podawaj je z dżemem, cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.