Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydawałoby się, że tak proste danie jakim są naleśniki, nie da się już bardziej urozmaicić. Dzięki Ani Starmach okazuje się, że niekoniecznie! Dodaje ona sekretny składnik do swojej receptury, który dla wielu osób może być zaskoczeniem.
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 202
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 926
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1819
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3459
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27328
Nie wiem jak wy ale my uwielbiamy zupy grzybowe różnego rodzaju z pieczarek,...
Odsłon: 202
Brak pomysłu na piątkowy obiad? Oto przepis na kotlety wegetariańskie bez mię...
Odsłon: 926
Dorada z grilla to jedna z najsmaczniejszych i najzdrowszych morskich ryb. Wp...
Odsłon: 1819
Superszybki makaron z pieczarkami – idealny, gdy głód nie chce czekać. Prosty...
Odsłon: 3459
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pyszną surówkę z młodej kapusty, idealny...
Odsłon: 27328
Składniki
Zacznij od rozpuszczenia masła w małym rondelku. Następnie odstaw je do delikatnego ostudzenia. Przesiej mąkę do miski, a następnie delikatnie ją posól. Wlej mleko i śmietanę, a następnie wbij jajka. Zacznij mieszać składniki, dodając roztopione i płynne jeszcze masło. Ciasto odstaw na około 30 minut do odpoczęcia.
Smaż naleśniki, nakładając masę z pomocą łyżki na mocno rozgrzaną patelnię. Nie potrzebujesz dodatkowej ilości tłuszczu, dlatego nie musisz rozpuszczać masła czy rozgrzewać oleju roślinnego. Naleśniki obróć po kilku minutach na drugą stronę. Podawaj je z dżemem, cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.