Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wydawałoby się, że tak proste danie jakim są naleśniki, nie da się już bardziej urozmaicić. Dzięki Ani Starmach okazuje się, że niekoniecznie! Dodaje ona sekretny składnik do swojej receptury, który dla wielu osób może być zaskoczeniem.
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 697
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 53
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Deser z kaszy manny na mleku migdałowym z soczystymi wiśniami i chrupiącymi p...
Odsłon: 41
Gołąbki bez zawijania to uproszczona forma tradycyjnych gołąbków, czyli kotle...
Odsłon: 697
Dziś postanowiłam trochę inaczej ugotować moja zupę niż dotychczas. Zwykle ni...
Odsłon: 53
Szybki obiad z łososiem z buraczkami na pure z batata. Uwielbiamy batata za s...
Odsłon: 71
Składniki
Zacznij od rozpuszczenia masła w małym rondelku. Następnie odstaw je do delikatnego ostudzenia. Przesiej mąkę do miski, a następnie delikatnie ją posól. Wlej mleko i śmietanę, a następnie wbij jajka. Zacznij mieszać składniki, dodając roztopione i płynne jeszcze masło. Ciasto odstaw na około 30 minut do odpoczęcia.
Smaż naleśniki, nakładając masę z pomocą łyżki na mocno rozgrzaną patelnię. Nie potrzebujesz dodatkowej ilości tłuszczu, dlatego nie musisz rozpuszczać masła czy rozgrzewać oleju roślinnego. Naleśniki obróć po kilku minutach na drugą stronę. Podawaj je z dżemem, cukrem pudrem, ulubioną konfiturą albo syropem klonowym.