Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bandyckie są bardzo puszyste, a ich sekret tkwi w przygotowywaniu. Dodatek cynamonu świetnie łączy się z wieloma dodatkami, np. bitą śmietaną albo jabłkami.
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 368
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 54
Tylko 3 składniki połączone jogurtowym sosem stanowią pyszną, zdrową sałatkę,...
Odsłon: 368
Zachciało mi się ciasta z kremem. Zrobiłam najprostsze z możliwych. Biszkopt...
Odsłon: 40472
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywno z odrobiną soli.
Do osobnej miski dodaj żółtka, mleko, mąkę, cynamon i cukier. Dokładnie mieszając, dodawaj wodę gazowaną. Kiedy składniki się połączą, wmieszaj delikatnie pianę z białek.
Rozgrzej patelnię z masłem. Nakładaj masę łyżką, aby warstwa była dość cienka, ale pokryła całe dno. Smaż z obu stron na złoty kolor.