Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki bandyckie są bardzo puszyste, a ich sekret tkwi w przygotowywaniu. Dodatek cynamonu świetnie łączy się z wieloma dodatkami, np. bitą śmietaną albo jabłkami.
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Proste, wiejskie kluchy z przepyszną okrasą z wędzonej słoniny i cebuli. Taki...
Odsłon: 91
Lekki i bardzo smaczny torcik z owocami i bitą śmietaną, szybki i prosty do p...
Odsłon: 1744
najprostszy sposob przygotowania bialych szparagow - mysle, ze najpyszniejszy
Odsłon: 2706
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 705
Składniki
Białka oddziel od żółtek i ubij je na sztywno z odrobiną soli.
Do osobnej miski dodaj żółtka, mleko, mąkę, cynamon i cukier. Dokładnie mieszając, dodawaj wodę gazowaną. Kiedy składniki się połączą, wmieszaj delikatnie pianę z białek.
Rozgrzej patelnię z masłem. Nakładaj masę łyżką, aby warstwa była dość cienka, ale pokryła całe dno. Smaż z obu stron na złoty kolor.