Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jeśli lubisz dania mączne na słono to naleśniki bolognese są idealnym rozwiązaniem. Farsz możesz przygotować nawet dzień wcześniej i podgrzać w dniu robienia dania na ciepło.
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1289
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 787
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1416
Składniki
Zacznij od zrobienia farszu. Posiekaj drobno obraną cebulę i ząbki czosnku. Olej podgrzej na patelni, dodaj cebulę i czosnek. Po chwili dodaj mięso mielone, dopraw solą i pieprzem. Smaż kilka minut, mieszając dosyć często. Kiedy mięso nie będzie już surowe, dodaj puszkę pomidorów krojonych i całą zawartość koncentratu pomidorowego. Jeśli farsz zrobi się bardzo gęsty, dodaj odrobinę wody. Zamieszaj, dopraw bazylią, solą i pieprzem. Duś 4-5 minut.
Teraz przygotuj naleśniki. Jajko dokładnie roztrzep z mlekiem. Dodaj mąkę, szczyptę soli i dokładnie zmiksuj. Ciasto powinno być gładkie, bez grudek. Wylewaj porcjami na rozgrzaną patelnię z tłuszczem. Smaż cienkie naleśniki z dwóch stron na złoty kolor.