Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne i bardzo puszyste naleśniki budyniowe. Świetnie smakują na ciepło, jak i na zimno. Podawaj z dżemem, powidłami lub konfiturą.
Mikser, waga kuchenna, patelnia
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1430
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231804
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4977
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1430
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231804
Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4977
Składniki
1. Zacznij od przygotowania budyniu: wlej do garnka 220 g mleka, dodaj 20 g cukru i 1 żółtko. Dokładnie wymieszaj, a następnie postaw garnek na kuchence i podgrzewaj. 2. W międzyczasie w szklance połącz 80 g zimnego mleka z 20 g skrobi ziemniaczanej. Dokładnie rozmieszaj. 3. Gdy mleko w garnku się podgrzeje, wlej do niego mleko ze skrobią i cały czas energicznie mieszaj. Nie zdejmuj z ognia – gotuj i mieszaj, aż masa zgęstnieje i uzyska konsystencję budyniu. Odstaw go do przestudzenia. 4. W dużej misce połącz jajka, śmietankę, roztopione masło, sodę oczyszczoną i 20 g cukru. Ubij wszystko mikserem na gładką masę. 5. Do uzyskanej masy dodaj cały przygotowany budyń i ponownie zmiksuj, aż składniki dobrze się połączą. 6. Na koniec wsyp mąkę i zmiksuj po raz ostatni. 7. Ciasto gotowe! Smaż placuszki na rozgrzanej patelni – tłuszcz dodaj tylko przy pierwszym smażeniu, później nie ma takiej potrzeby. 8. Smacznego!