Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie dla uwielbiających ostrą, meksykańską kuchnię :)
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 113
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4116
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 164
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 113
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 4116
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 164
Składniki
Usmażyć na blady kolor 10-12 naleśników (mój przepis na naleśniki podaję w przepisie na "Naleśniki z bananami podane z bitą śmietaną i sosem czekoladowym" - oczywiście tu należy pominąć cukier waniliowy :) ).
Sos chili con carne: na oliwie podsmaż pokrojone w kostkę jak do gulaszu mięso, kiedy już całe będzie ładnie podsmażone dodaj cebulę i jeszcze trochę oliwy, kiedy cebula się zeszkli do mięsa dodaj przyprawę do chilli, wymieszaj i zalej 100 ml wody oraz dodaj pomidory. Przez 10-15 minut duś mięso pod przykryciem. Mięso będzie bardziej kruche jeśli zalejesz je teraz szklanką wina. Doprowadź sos do wrzenia i odkryj pokrywkę. Pogotuj tak przez 5 minut na wolnym ogniu i dodaj fasolę oraz kukurydzę. Gotuj jeszcze przez 10 minut pod przykryciem.
Blaszkę wysmaruj tłuszczem. Na naleśniki nałóż sos (to, co gęste :) ) i zwiń je, układaj ciasno w blaszce, jeden obok drugiego. Naleśniki posyp tartym serem i zapiekaj w temp. 150 st. C przez 15-20 minut, aż będą rumiane. Marzec 2010r.