Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast zwykłych naleśników z dżemem
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7062
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 360
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13407
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Zapiekana karkówka w sosie cebulowym to danie, które łączy mięso z delikatnym...
Odsłon: 7062
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 360
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13407
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2685
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i waniliowym na puszystą masę. Do ubitej masy dodawać po odrobinie margaryny, mleka i mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciągle ubijać. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 minut.
Orzechy włoskie, laskowe i łyżkę płatków migdałowych posiekać lub zmiksować blenderem. Wrzucić do miseczki. Dodać otartą skórkę z cytryny i pomarańczy.
Czekoladę rozpuścić. Dodać do niej śmietankę i bakalie. Wymieszać.
Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, smarować nadzieniem, składać w trójkąty i układać na talerzu. Wierzch lekko posmarować czekoladą lub pozostałym nadzieniem i posypać płatkami migdałowymi.