Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast zwykłych naleśników z dżemem
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1448
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1620
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1448
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1620
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 56
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i waniliowym na puszystą masę. Do ubitej masy dodawać po odrobinie margaryny, mleka i mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciągle ubijać. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 minut.
Orzechy włoskie, laskowe i łyżkę płatków migdałowych posiekać lub zmiksować blenderem. Wrzucić do miseczki. Dodać otartą skórkę z cytryny i pomarańczy.
Czekoladę rozpuścić. Dodać do niej śmietankę i bakalie. Wymieszać.
Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, smarować nadzieniem, składać w trójkąty i układać na talerzu. Wierzch lekko posmarować czekoladą lub pozostałym nadzieniem i posypać płatkami migdałowymi.