Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zamiast zwykłych naleśników z dżemem
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 126
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22730
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 5120
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 126
Pyszna i szybka dwukolorowa babka którą przygotowujesz w pięć minut, idealna...
Odsłon: 22730
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 133
Polecam.
Odsłon: 5120
Składniki
Margarynę rozpuścić i ostudzić. Jajka ubić z cukrem kryształem i waniliowym na puszystą masę. Do ubitej masy dodawać po odrobinie margaryny, mleka i mąki zmieszanej z proszkiem do pieczenia. Ciągle ubijać. Następnie włożyć do lodówki na ok 30 minut.
Orzechy włoskie, laskowe i łyżkę płatków migdałowych posiekać lub zmiksować blenderem. Wrzucić do miseczki. Dodać otartą skórkę z cytryny i pomarańczy.
Czekoladę rozpuścić. Dodać do niej śmietankę i bakalie. Wymieszać.
Naleśniki smażyć na niewielkiej ilości tłuszczu, smarować nadzieniem, składać w trójkąty i układać na talerzu. Wierzch lekko posmarować czekoladą lub pozostałym nadzieniem i posypać płatkami migdałowymi.