Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z delikatnym mięsem z kurczaka w aromatycznej przyprawie gyros z warzywami.
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85171
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2476
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9951
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3901
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7065
Jeżeli uwielbiasz karmel, słodką śmietankę, orzeszki solone i herbatniki, ten...
Odsłon: 85171
Lody dubajskie to prawdziwy hit lata. Wbrew pozorom ich przygotowanie nie jes...
Odsłon: 2476
To najlepsze zapiekanki z kurczakiem jakie jadłam! Czasami nie trzeba wielu...
Odsłon: 9951
Ogórki nie tylko kiszone i konserwowe układamy na półce w spiżarni. Krokodylk...
Odsłon: 3901
Polecam na kolację. Nie tylko wegetarianie będą zadowoleni.
Odsłon: 7065
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajko, solimy, wlewamy wodę oraz mieszając stopniowo mleko, następnie smażymy naleśniki.
2. Mięso kroimy w kostkę doprawiamy solą oraz przyprawą gyros, smażymy na rozgrzanym oleju.
3. Kapustę kroimy drobno, przekładamy do miski, dodajemy pokrojoną w paski paprykę, pokrojone w półplasterki ogórki, odlaną z zalewy kukurydzę oraz majonez i ketchup. Następnie łączymy z mięsem i dokładnie mieszamy. 4. Farsz wykładamy na każdy naleśnik i składamy w kopertę. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
5. 3 łyżki ketchupu mieszamy z 3 łyżkami majonezu i smarujemy wierzch naleśników.
6. Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczach, dwa ogórki konserwowe kroimy drobno, połowę papryki również kroimy drobno i wszystko razem mieszamy. Nakładamy na sos. 7. Naleśniki zapiekamy 20 minut w 180°C.
8. Gotowe. 9. Smacznego.