Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja z tortillą lub naleśnikami
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8098
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 387
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8098
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 387
Składniki
Najpierw odsączamy wodę z kukurydzy i fasoli. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy cebulę i czosnek. Wsypujemy przyprawy oraz mięso. Smażymy na sypko. Dokładamy kukurydzę i fasolę oraz ketchup i parę łyżek wody. Przez 20 minut dusimy często mieszając.
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z mlekiem i wodą. Dodajemy szczyptę soli i mąki, a następnie miksujemy. Ciasto odstawiamy na 15 minut. Na patelni smażymy na oleju naleśniki. Alternatywą jest odgrzanie na patelni gotowych placków tortilli/wrapów. równie dobrze smakuje.
Obrane i pokrojone awokado należy skropić sokiem z limonki. Na każdy naleśnik trzeba nałożyć mięso i parę kawałków awokado. Ozdobić kilkoma listkami natki. Zwinąć i od razu podać na gorąco. Smacznego!