Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
wersja z tortillą lub naleśnikami
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2578
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3494
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11245
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 4290
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2578
Idealny na każdą okazję, bardzo łatwy do wykonania i ciekawy w smaku.
Odsłon: 3494
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 11245
Składniki
Najpierw odsączamy wodę z kukurydzy i fasoli. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju i podsmażamy cebulę i czosnek. Wsypujemy przyprawy oraz mięso. Smażymy na sypko. Dokładamy kukurydzę i fasolę oraz ketchup i parę łyżek wody. Przez 20 minut dusimy często mieszając.
Jajka roztrzepujemy i mieszamy z mlekiem i wodą. Dodajemy szczyptę soli i mąki, a następnie miksujemy. Ciasto odstawiamy na 15 minut. Na patelni smażymy na oleju naleśniki. Alternatywą jest odgrzanie na patelni gotowych placków tortilli/wrapów. równie dobrze smakuje.
Obrane i pokrojone awokado należy skropić sokiem z limonki. Na każdy naleśnik trzeba nałożyć mięso i parę kawałków awokado. Ozdobić kilkoma listkami natki. Zwinąć i od razu podać na gorąco. Smacznego!