Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki na kefirze są wyjątkowo miękkie, puszyste i rozpływają się w ustach. To doskonała propozycja zarówno na leniwe śniadanie, jak i na elegancki deser czy lekki obiad. Te placki o lekko kwaskowatym smakuj, zachwycają puszystością oraz apetyczną, złocistą barwą. Naleśniki na kefirze świetnie komponują się zarówno z klasycznymi dodatkami, jak świeże owoce, konfitury, miód czy jogurt, jak i bardziej wyszukanymi farszami. Są uniwersalne i szybkie w przygotowaniu, dzięki czemu idealnie sprawdzą się w kuchni osób zabieganych i ceniących wygodę.
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 783
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5572
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9410
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 201
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 783
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5572
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9410
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 201
Składniki
Masło rozpuść i ostudź.
Do miski wsyp mąkę, cukier i sól. Wymieszaj.
W osobnej misce ubij kefir, jajka i roztopione masło, aż do uzyskania gładkiej, jednolitej masy.
Dodaj suche składniki do mokrych, delikatnie mieszając szpatułką. Upewnij się, że nie mieszasz zbyt mocno i długotrwale – tylko do połączenia wszystkich produktów.
Na patelni rozpuść niewielką ilość masła. Wlej chochelkę ciasta i rozprowadź je równomiernie na dnie. Smaż do ładnego zrumienienia na spodzie, przez ok. 1-2 minuty. Obróć i smaż z drugiej strony.
Gotowe naleśniki na kefirze odkładaj warstwowo na talerz. Możesz je podawać z dodatkami zarówno słodkimi, jak i wytrawnymi.
Resztki przechowuj pod przykryciem w lodówce i zużyj w ciągu 2 dni.