Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne naleśniki na maślance , są bardziej puszyste , grubsze i bardziej elastyczne od tradycyjnych . Doskonale nadają się do zawijania bo ciasto się nie rozrywa i pęka . Można je serwować na słodko z dżemem , serem lub słono z pieczarkami , kapustą czy parówkami
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 117
Mało kto nie nie lubi burgerów albo hamburgerów, a ja chociaż nie przepadam a...
Odsłon: 136
Lekkie, puszyste i mięciutkie ciasto drożdżowe. Takie przygotowane własnoręcz...
Odsłon: 311
Składniki
Do miski wbij jajka dodaj sól i cukier puder ubij , dodaj maślankę oraz przesianą mąkę , odstaw żeby ciasto odpoczęło . Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj maślanki .
Patelnie rozgrzej posmaruj olejem za pomocą pendzelka i wlej ciasto , smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron .
Za każdym razem przed wlaniem ciasta posmaruj patelnie olejem . Smaż do wyczerpania ciasta .
Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami .