Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne naleśniki na maślance , są bardziej puszyste , grubsze i bardziej elastyczne od tradycyjnych . Doskonale nadają się do zawijania bo ciasto się nie rozrywa i pęka . Można je serwować na słodko z dżemem , serem lub słono z pieczarkami , kapustą czy parówkami
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3474
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2834
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 161
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Placki z jabłkami przypominają nam smaki dzieciństwa. Są szybkie w przygotowa...
Odsłon: 3474
Odpowiednio przygotowany i podany soczysty melon będzie wspaniały na drugie ś...
Odsłon: 46
Tej surówki nie trzeba nikomu przedstawiać. To klasyka polskich surówek, któr...
Odsłon: 2834
Łatwy, szybki biszkopt, który zawsze się udaje. Niedrogie i proste składniki....
Odsłon: 161
Prosty krem z sera mascarpone i kremówki . Można nim przekładać i ozdabiać ci...
Odsłon: 121
Składniki
Do miski wbij jajka dodaj sól i cukier puder ubij , dodaj maślankę oraz przesianą mąkę , odstaw żeby ciasto odpoczęło . Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj maślanki .
Patelnie rozgrzej posmaruj olejem za pomocą pendzelka i wlej ciasto , smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron .
Za każdym razem przed wlaniem ciasta posmaruj patelnie olejem . Smaż do wyczerpania ciasta .
Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami .