Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam pyszne naleśniki na maślance , są bardziej puszyste , grubsze i bardziej elastyczne od tradycyjnych . Doskonale nadają się do zawijania bo ciasto się nie rozrywa i pęka . Można je serwować na słodko z dżemem , serem lub słono z pieczarkami , kapustą czy parówkami
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5525
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1445
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5525
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1018
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12014
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5126
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1445
Składniki
Do miski wbij jajka dodaj sól i cukier puder ubij , dodaj maślankę oraz przesianą mąkę , odstaw żeby ciasto odpoczęło . Jeśli ciasto będzie za gęste dodaj maślanki .
Patelnie rozgrzej posmaruj olejem za pomocą pendzelka i wlej ciasto , smaż na małym ogniu na złoty kolor z obu stron .
Za każdym razem przed wlaniem ciasta posmaruj patelnie olejem . Smaż do wyczerpania ciasta .
Naleśniki podajemy z ulubionymi dodatkami .