Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam naleśniki na maśle klarowanym, dzięki dodaniu masła naleśniki są złociste i niw pękają. Możemy je użyć na słodki dodajemy wtedy do ciasta cukier, jak również do nadzienia wytrawnego np. krokiety, wówczas dodajemy odrobię soli.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119006
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8817
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2795
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 119006
kto lubi grzybową musi tą zupę zrobić. Jest szybka i prosta do zrobienia zupa...
Odsłon: 8817
Przepis pochodzi z niesamowitej książki kucharskiej, napisanej przez śp. Hann...
Odsłon: 3198
Prosta sałatka z makaronu orzo, ananasa, selera naciowego, jajek, szynki, ogó...
Odsłon: 2795
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać mikserem i odstawić na 10 minut. Ciasto będzie dość rzadkie ale jest w porządku. Patelnie przed smażenie smarować masłem klarowanym przy pomocy pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewać niewielką ilość ciasta i bardzo szybko rozprowadzić na całej powierzchni patelni. Następnie smażyć najpierw z jednej strony, aż będzie złotobrązowa, a następnie z drugiej strony.