Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj polecam naleśniki na maśle klarowanym, dzięki dodaniu masła naleśniki są złociste i niw pękają. Możemy je użyć na słodki dodajemy wtedy do ciasta cukier, jak również do nadzienia wytrawnego np. krokiety, wówczas dodajemy odrobię soli.
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Uwielbiasz jeść słodkie batoniki? Jeśli kochasz snickersy, wypróbuj naszą gen...
Odsłon: 231
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe wymieszać mikserem i odstawić na 10 minut. Ciasto będzie dość rzadkie ale jest w porządku. Patelnie przed smażenie smarować masłem klarowanym przy pomocy pędzelka. Na rozgrzaną patelnię wlewać niewielką ilość ciasta i bardzo szybko rozprowadzić na całej powierzchni patelni. Następnie smażyć najpierw z jednej strony, aż będzie złotobrązowa, a następnie z drugiej strony.