Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomysł na pikantne naleśniki.
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15263
Przepis dnia
Proponuję dziś przepis na pyszne ciasto Rafaello, na biszkopcie, z delikatnym...
Odsłon: 34868
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 15263
Składniki
1 Ciasto przygotuj według przepisu podstawowego. Rozgrzej patelnię, smaruj tłuszczem. Na patelnię wylewaj po porcji ciasta i usmaż 12 naleśników.
Marchewkę pokrój w słupki, por w talarki, a kapustę poszatkuj. Na oleju przysmaż mięso, przypraw solą i pieprzem. Dodaj marchewkę, smaż 5 min, dołóż por i kapustę, smaż jeszcze 3 min. Dodaj sosy sojowy i chili oraz 2/3 kiełków, wymieszaj. Farsz nakładaj na naleśniki, składaj na pół. Posyp resztą kiełków