Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Nie mogą być ani zbyt cienkie, aby zbyt grube. Sekretem jest wyczucie, odpowiednia patelnia oraz dobry przepis. Na szczęście mamy dla was recepturę, która ułatwi wszystko.
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14452
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 176
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 136
Smaczna i prosta sałatka do pracy lub inną okazję.
Odsłon: 14452
Zrazy mielone w sosie cebulowym, nadziewane papryką, porem i selerem naciowym...
Odsłon: 176
Kaczka to prawdziwy symbol elegancji na stole, uwielbiana za swoją soczystość...
Odsłon: 136
Składniki
Mąkę przesiej przez sito.
Jajka ubij w misce ze szczyptą soli. Najlepiej by powstał z nich puch.
Do jajek dodaj mąkę, wodę i mleko. Wymieszaj dokładnie na jednolite ciasto. Jeżeli ciasto jest za gęste, to możesz dodać trochę wody gazowanej lub mleka. Jest za rzadkie? Bez obaw. Dosyp trochę mąki.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła klarowanego. Wlej porcję ciasta np. za pomocą chochli do zupy. Weź patelnię do ręki i krążąc nią rozprowadź ciasto po całej powierzchni. Smaż około 30 sekund z każdej ze stron. Naleśniki powinny być usmażone na złoty kolor.
Naleśniki te świetnie pasują jako baza do dań słodkich oraz wytrawnych. Smacznego!