Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jak przygotować idealne naleśniki? Wbrew pozorom, nie jest to wcale łatwe. Nie mogą być ani zbyt cienkie, aby zbyt grube. Sekretem jest wyczucie, odpowiednia patelnia oraz dobry przepis. Na szczęście mamy dla was recepturę, która ułatwi wszystko.
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1489
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1382
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 275
Pulpety w sosie chrzanowo -koperkowym to pomysł na szybki obiad. Możemy je p...
Odsłon: 1489
Przepyszny chleb z dodatkiem malasy trzcinowej. Dzięki niej chleb jest lekko...
Odsłon: 52
Ten przepis polecam tym, którzy nie są mocni w gotowaniu a chcą zjeść coś pys...
Odsłon: 1382
Wakacyjne smaki w lekkiej odsłonie.
Odsłon: 275
Składniki
Mąkę przesiej przez sito.
Jajka ubij w misce ze szczyptą soli. Najlepiej by powstał z nich puch.
Do jajek dodaj mąkę, wodę i mleko. Wymieszaj dokładnie na jednolite ciasto. Jeżeli ciasto jest za gęste, to możesz dodać trochę wody gazowanej lub mleka. Jest za rzadkie? Bez obaw. Dosyp trochę mąki.
Na patelni rozgrzej odrobinę oliwy lub masła klarowanego. Wlej porcję ciasta np. za pomocą chochli do zupy. Weź patelnię do ręki i krążąc nią rozprowadź ciasto po całej powierzchni. Smaż około 30 sekund z każdej ze stron. Naleśniki powinny być usmażone na złoty kolor.
Naleśniki te świetnie pasują jako baza do dań słodkich oraz wytrawnych. Smacznego!