Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ruskie

Naleśniki ruskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 238 Ocena: 2689

Dodano:

Odsłon: 6788

Delikatne naleśniki wypełnione serowo-ziemniaczanym puree z cebulką, udekorowane boczkiem i pistacjami.

Składniki

  • 2 szklanki mąki pszennej przesianej
  • 2 rozkłócone jajka
  • szklanka mleka 3,2%
  • szklanka wody gazowanej
  • 2 łyżki oliwy
  • szczypta soli
  • pół łyżeczki pieprzu
  • pół kilograma puree ziemniaczanego /gotuję ziemniaki, studzę, miksuję w malakserze/
  • pół kilograma tłustego twarogu
  • skarmelizowana z cukrem brązowym cebula
  • sól i pieprz
  • prażone pistacje
  • grillowane plastry wędzonego boczku
1-2 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki ruskie

Przygotowanie

  1. Składniki na farsz umieszczam w malakserze i miksuję na jednolitą masę. Odkładam na bok.
    Składniki na ciasto naleśnikowe umieszczam w misce i miksuję do dokładnego połączenia.
    Smażę placki na bardzo niewielkiej ilości tłuszczu.
    Gotowe naleśniki wypełniam farszem.
    Całość dodatkowo posypuję posiekanymi i uprażonymi pistacjami. Finiszuję apetycznie zgrillowanymi plastrami boczku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń