Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki staropolskie

Naleśniki staropolskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 2421 Ocena: 15937

Dodano:

Odsłon: 3388

Smaczne naleśnik Babci Stefci z Bieszczad.

Składniki

5-6 os. 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Mleko wymieszać z wodą, jajkiem, mąką, solą do smaku i dokładnie wymieszać. Następnie usmażyć naleśniki na patelni wysmarowanej słoniną.

  2. Na oliwie udusić pokrojoną cebulę, kiełbasę i pieczarki z przyprawami. .

  3. Naleśniki smarować przygotowanym farszem złożyć na pół i ułożyć w naczyniu żaroodpornym posmarowanym masłem.

  4. Obłożyć plastrami żółtego sera. Zapiec w piekarniku i podawać na ciepło np. z ketchupem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń