Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubisz naleśniki połączone z wytrawnymi smakami? A co powiesz na farsz, który jest typowo polski? Oto naleśniki wiejskie z kapustą!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5311
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 863
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5311
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 863
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11741
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5063
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1320
Składniki
Suszone grzyby zalej gorącą wodą i odstaw na ok. 30 minut, aby napęczniały. Następnie odcedź i drobno posiekaj. Cebulę posiekaj drobno. Marchewkę obierz i zetrzyj na tarce.
Na patelni rozgrzej olej, zeszklij cebulę. Dodaj marchewkę, a po chwili kapustę kiszoną (jeśli jest bardzo kwaśna, możesz ją wcześniej przepłukać). Dodaj namoczone grzyby, dopraw kminkiem i czosnkiem granulowanym. Duś pod przykryciem ok. 20-25 minut. Odstaw do przestygnięcia.
W dużej misce wymieszaj mleko, wodę gazowaną, jajka, olej i sól. Stopniowo dodawaj mąkę, mieszając trzepaczką lub mikserem na gładkie, średnio gęste ciasto. Odstaw na 10 minut.
Rozgrzej patelnię z odrobiną oleju i smaż cienkie naleśniki z obu stron na złoty kolor. Na każdy naleśnik wyłóż porcję farszu i zwiń w kopertę.
Gotowe naleśniki wiejskie z kapustą podsmaż na maśle. Na drugi dzień możesz je odgrzać w piekarniku albo także podsmażyć.