Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z każdym nadzieniem są super. Te są inne, zagadka tkwi w cieście. Córka mi przypomniała, że kiedyś takie robiłem.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1144
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 11112
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1192
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11692
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 1144
Składniki
Robimy ciasto. Pieczarki myjemy i kroimy , cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy lub blendujemy stopniowo dodając mąkę, aby uzyskać konsystencję ciasta na naleśniki. Następnie smażymy naleśniki.
Robimy farsz. Obieramy i gotujemy 500 gram ziemniaków, oczywiście solimy do smaku. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy tłuczkiem. Czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i mieszamy.
Następnie nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy. Można panierować w mące, jajku, bułce tartej i usmażyć jak krokiety.