Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z każdym nadzieniem są super. Te są inne, zagadka tkwi w cieście. Córka mi przypomniała, że kiedyś takie robiłem.
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17350
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4062
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 204
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 121
Przepis dnia
Prosty w przygotowaniu , puszysty sernik , przygotowany na spodzie z biszkopt...
Odsłon: 17350
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 348
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 4062
Tradycja spotyka nowoczesność – oto przepis, który podbije Twoje kubki smakow...
Odsłon: 132
Takie ciasto przełożone delikatnym kremem , puszyste i wilgotne o pięknej bar...
Odsłon: 204
Krem, którym możemy przekładać torty i ciasta, dekorować babeczki. Składa się...
Odsłon: 121
Składniki
Robimy ciasto. Pieczarki myjemy i kroimy , cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy lub blendujemy stopniowo dodając mąkę, aby uzyskać konsystencję ciasta na naleśniki. Następnie smażymy naleśniki.
Robimy farsz. Obieramy i gotujemy 500 gram ziemniaków, oczywiście solimy do smaku. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy tłuczkiem. Czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i mieszamy.
Następnie nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy. Można panierować w mące, jajku, bułce tartej i usmażyć jak krokiety.