Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z każdym nadzieniem są super. Te są inne, zagadka tkwi w cieście. Córka mi przypomniała, że kiedyś takie robiłem.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 174
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3924
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 314
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 801
Składniki
Robimy ciasto. Pieczarki myjemy i kroimy , cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy lub blendujemy stopniowo dodając mąkę, aby uzyskać konsystencję ciasta na naleśniki. Następnie smażymy naleśniki.
Robimy farsz. Obieramy i gotujemy 500 gram ziemniaków, oczywiście solimy do smaku. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy tłuczkiem. Czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i mieszamy.
Następnie nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy. Można panierować w mące, jajku, bułce tartej i usmażyć jak krokiety.