Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z każdym nadzieniem są super. Te są inne, zagadka tkwi w cieście. Córka mi przypomniała, że kiedyś takie robiłem.
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23040
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1000
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Kompozycja owocowa zależy tu wyłącznie od własnej fantazji i smaku, mnie akur...
Odsłon: 23040
Kalafior w tym wydaniu polany jest znakomitym, jedwabistym sosem i posypany s...
Odsłon: 1000
Pyszna domowa pizza z serem,pieczarkami i szynką.Smak zachwyca gości. Ten prz...
Odsłon: 104848
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 405
Składniki
Robimy ciasto. Pieczarki myjemy i kroimy , cebulę obieramy i kroimy w kostkę. Do miski dajemy wszystkie składniki na ciasto i miksujemy lub blendujemy stopniowo dodając mąkę, aby uzyskać konsystencję ciasta na naleśniki. Następnie smażymy naleśniki.
Robimy farsz. Obieramy i gotujemy 500 gram ziemniaków, oczywiście solimy do smaku. Ugotowane ziemniaki rozdrabniamy tłuczkiem. Czerwoną paprykę kroimy w drobną kosteczkę, czosnek drobno siekamy i dodajemy do ziemniaków. Doprawiamy pieprzem, majerankiem i mieszamy.
Następnie nakładamy farsz na naleśniki i zawijamy. Można panierować w mące, jajku, bułce tartej i usmażyć jak krokiety.