Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21583
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 322
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 436
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 21583
Pyszny wiosenny wegetariański obiadek. Sezon na szparagi trwa w najlepsze, wi...
Odsłon: 145
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 322
Klasyczna karpatka z szybkim kremem i orzeźwiającą żelką owocową. Ciasto któ...
Odsłon: 436
Składniki
Mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę, olej, zioła prowansalskie, sól połączyć razem przy pomocy miksera. Ciasto odstawić na ok 15 min pod ściereczkę. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym usmażyć naleśniki. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po osaczeniu na sicie pokroić na ok 0,5 cm kawałki. Na patelni usmażyć pokrojony boczek. Jeśli boczek jest bardziej tłusty można pominąć dodanie oleju. Do boczku dodać pokrojoną fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć. Na koniec dodać śmietanę z mąką i pieprz. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Krokiety maczać w rozbełtanym jajku. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe. Smacznego.