Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17928
Moja rodzina bardzo lubi kruche ciasta. Pleśniak z powidłami cieszy się zawsz...
Odsłon: 17928
Składniki
Mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę, olej, zioła prowansalskie, sól połączyć razem przy pomocy miksera. Ciasto odstawić na ok 15 min pod ściereczkę. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym usmażyć naleśniki. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po osaczeniu na sicie pokroić na ok 0,5 cm kawałki. Na patelni usmażyć pokrojony boczek. Jeśli boczek jest bardziej tłusty można pominąć dodanie oleju. Do boczku dodać pokrojoną fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć. Na koniec dodać śmietanę z mąką i pieprz. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Krokiety maczać w rozbełtanym jajku. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe. Smacznego.