Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 443
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1539
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6414
Czerwony sos maślany znakomicie pasuje do pieczonych mięs i kaszy. Składa się...
Odsłon: 60
Na przyjemny walentynkowy posiłek proponuję fajną tartę z dodatkiem sosu sero...
Odsłon: 112
Przepis dnia
Egzotyczne połączenie smaków. Soczysty kawałek łososia z karmelizowanym anana...
Odsłon: 443
Kotlety w waflach to oryginalny i smaczny pomysł na obiad, który zaskoczy zar...
Odsłon: 1539
Kotlety faszerowane szynką i serem to klasyczny przepis, który zachwyca swoim...
Odsłon: 6414
Składniki
Mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę, olej, zioła prowansalskie, sól połączyć razem przy pomocy miksera. Ciasto odstawić na ok 15 min pod ściereczkę. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym usmażyć naleśniki. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po osaczeniu na sicie pokroić na ok 0,5 cm kawałki. Na patelni usmażyć pokrojony boczek. Jeśli boczek jest bardziej tłusty można pominąć dodanie oleju. Do boczku dodać pokrojoną fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć. Na koniec dodać śmietanę z mąką i pieprz. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Krokiety maczać w rozbełtanym jajku. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe. Smacznego.