Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6040
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9069
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8481
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5842
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6040
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9069
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8481
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5842
Składniki
Mąkę pszenną, jajka, mleko, wodę, olej, zioła prowansalskie, sól połączyć razem przy pomocy miksera. Ciasto odstawić na ok 15 min pod ściereczkę. Na rozgrzanej patelni z olejem rzepakowym usmażyć naleśniki. Fasolkę oczyścić, umyć i ugotować w osolonej wodzie. Po osaczeniu na sicie pokroić na ok 0,5 cm kawałki. Na patelni usmażyć pokrojony boczek. Jeśli boczek jest bardziej tłusty można pominąć dodanie oleju. Do boczku dodać pokrojoną fasolkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Chwilę smażyć. Na koniec dodać śmietanę z mąką i pieprz. Na naleśniki nakładać farsz i zawijać krokiety. Krokiety maczać w rozbełtanym jajku. Obtaczać w bułce tartej i smażyć na oleju rzepakowym na złoty kolor. Podawać ciepłe. Smacznego.