Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z nadzieniem pachnących grzybów lasem, również można zastąpić je pieczarkami.
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2854
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3930
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 641
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3858
Zimowe brownie pełne korzennych przypraw i zielonego lukru z dodatkiem matcha...
Odsłon: 2854
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3930
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 641
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3858
Składniki
Sposób przygotowania naleśników: 1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego oraz soli. 3. Wbijamy jajko.
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy naleśniki
Sposób przygotowania farszu: 1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy wcześniej ugotowane grzyby.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia dodajemy serek i prużymy do chwili rozpuszczenia.
5. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.
Składamy w kwadraty.
7. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sposób przygotowania sosu beszamel: 1. Masło rozpuszczamy w rondelku.
2. Dodajemy mąkę, mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
3. Wlewamy mleko.
4. Doprawiamy gałką, solą, pieprzem.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do sosu.
6. Gotujemy do chwili aż ser się nam rozpuści. 7. Sosem polewamy naleśniki.
8. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 9. Na koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem 10. Danie gotowe. 11. Smacznego.