Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne naleśniki z nadzieniem pachnących grzybów lasem, również można zastąpić je pieczarkami.
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1305
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1108
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 300
Składniki
Sposób przygotowania naleśników: 1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego oraz soli. 3. Wbijamy jajko.
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy naleśniki
Sposób przygotowania farszu: 1. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
2. Do cebuli dodajemy wcześniej ugotowane grzyby.
3. Doprawiamy pieprzem oraz solą.
4. Pod koniec prużenia dodajemy serek i prużymy do chwili rozpuszczenia.
5. Na każdy naleśnik nakładamy farsz.
Składamy w kwadraty.
7. Układamy w naczyniu żaroodpornym.
Sposób przygotowania sosu beszamel: 1. Masło rozpuszczamy w rondelku.
2. Dodajemy mąkę, mieszamy żeby nie powstały nam grudki.
3. Wlewamy mleko.
4. Doprawiamy gałką, solą, pieprzem.
5. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach, dodajemy do sosu.
6. Gotujemy do chwili aż ser się nam rozpuści. 7. Sosem polewamy naleśniki.
8. Zapiekamy 30 minut w 180˚C. 9. Na koniec dekorujemy posiekanym szczypiorkiem 10. Danie gotowe. 11. Smacznego.