Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze babcie przyrządzały je bardzo często, ponieważ wszystkie składniki potrzebne na naleśniki pochodziły z pracy na roli i bogactwa lasów z których wszyscy w okresie między wojennym korzystali.
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11749
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8309
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155219
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Ciasto Trójmiasto jest niezwykle pracochłonne, ale warte każdej poświęconej m...
Odsłon: 11749
Cud witaminowy w postaci koktajlu "zero cukru"
Odsłon: 93
Uwielbiasz orzeźwiający smak cytryn? Jeśli lubisz także warstwowe wypieki, ni...
Odsłon: 8309
Przepis na małe, soczyste pulpeciki z mięsa mielonego skąpane w aromatycznym...
Odsłon: 155219
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1142
Składniki
Wykonanie naleśników: Wszystkie składniki razem połączyć i usmażyć zgrabne i nie grube naleśniki.
Wykonanie: Grzyby namoczyć, ugotować do miękkości i posiekać. Przyrządzić kartofle jak na pierogi, to jest ugotowane utrzeć z masłem, podsmażoną na rumiano cebulą i odrobiną soli i pieprzu. Wszystko razem dokładnie wymieszać, dodać posiekane grzyby i jeszcze dokładnie wymieszać. Tak przygotowanym farszem smarować przygotowane naleśniki. Zwijać jak krokiety, maczać w rozbełtanym jajku, panierować w bułce tartej i usmażyć na rumiano. Podawać z sosem grzybowym lub innym według smaku.