Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z dodatkiem śmietanki 30 %, są bardzo delikatne i pyszne.
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 326
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2475
Danie obiadowe idealne do zabrania do pracy na lunch.
Odsłon: 326
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 172
Przepis dnia
Bardzo proste ciasteczka z francuskim rodowodem. Magdalenki są delikatne, lek...
Odsłon: 2475
Składniki
Mąkę , cukier i sól wsypać do miski, wymieszać. Dodać jajka, 100 ml mleka, ciągle mieszając trzepaczką. Dolać resztę mleka i kremówki, zmiksować. Patelnię posmarować odrobiną oleju i podgrzać. Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć około 1 minuty. Gdy na całej powierzchni ukażą się dziurki, odwrócić naleśnik i smażyć kolejne 30-40 sekund. Przełożyć na talerz. Smarować w/g własnego gustu i składać w kopertę albo zwijać.
Można zamiast mąki dać proszek budyniowy waniliowym, są wtedy jeszcze delikatniejsze. Podawać z dowolnym słodkim nadzieniem, polane śmietaną 18 %,albo owocowym sosem.