Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z dodatkiem śmietanki 30 %, są bardzo delikatne i pyszne.
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8772
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Kokosowy deser z herbatnikami i słodką, chrupiącą kokosową pierzynką. Deser j...
Odsłon: 8772
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 88
Składniki
Mąkę , cukier i sól wsypać do miski, wymieszać. Dodać jajka, 100 ml mleka, ciągle mieszając trzepaczką. Dolać resztę mleka i kremówki, zmiksować. Patelnię posmarować odrobiną oleju i podgrzać. Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć około 1 minuty. Gdy na całej powierzchni ukażą się dziurki, odwrócić naleśnik i smażyć kolejne 30-40 sekund. Przełożyć na talerz. Smarować w/g własnego gustu i składać w kopertę albo zwijać.
Można zamiast mąki dać proszek budyniowy waniliowym, są wtedy jeszcze delikatniejsze. Podawać z dowolnym słodkim nadzieniem, polane śmietaną 18 %,albo owocowym sosem.