Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z dodatkiem śmietanki 30 %, są bardzo delikatne i pyszne.
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Takie danie można podawać z ryżem lub kaszą. Jest proste i szybkie do przygot...
Odsłon: 164
Propozycja na przekąskę lub danie główne, które można podać z frytkami lub ry...
Odsłon: 15540
Omlet to sposób na pyszne i sycące śniadanie, które doda nam energii na cały...
Odsłon: 168
Pieczona marchewka i pasternak to część tzw. roast dinner w Anglii, który skł...
Odsłon: 114
Składniki
Mąkę , cukier i sól wsypać do miski, wymieszać. Dodać jajka, 100 ml mleka, ciągle mieszając trzepaczką. Dolać resztę mleka i kremówki, zmiksować. Patelnię posmarować odrobiną oleju i podgrzać. Nalewać cienką warstwę ciasta i smażyć około 1 minuty. Gdy na całej powierzchni ukażą się dziurki, odwrócić naleśnik i smażyć kolejne 30-40 sekund. Przełożyć na talerz. Smarować w/g własnego gustu i składać w kopertę albo zwijać.
Można zamiast mąki dać proszek budyniowy waniliowym, są wtedy jeszcze delikatniejsze. Podawać z dowolnym słodkim nadzieniem, polane śmietaną 18 %,albo owocowym sosem.