Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z kurczakiem i sosem bolognese
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3811
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 628
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3823
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 392
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 742
Składniki
Mąkę wsypać do miski, dodać jajka, mleko, wodę i sól. Zmiksować na gładkie ciasto. Naleśniki smażyć na dobrze rozgrzanej patelni. Przewrócić na drugą stronę gdy spód naleśnika będzie już ładnie zrumieniony. Mięso i marchewkę pokroić w kostkę. Ser zetrzeć na tarce. Mięso przesmażyć na oleju, dodać 200 ml wody i zawartość opakowania Knorr - Spaghetti Bolognese. Wymieszać, doprowadzić do wrzenia i gotować przez ok. 5 minut. Naleśniki wypełnić farszem mięsnym i zrolować. Ułożyć naleśniki w natłuszczonym naczyniu do zapiekania. Rozprowadzić na nich śmietanę i posypać serem. Piec przez ok. 10 minut.