Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy naleśniki w każdej postaci. W wersji na ciepło lubimy je na śniadanie. Fantazyjnie przecięte sprawdzą się w roli lekkich roladek na lunch lub przekąska na przyjęcie w ogrodzie. Jeśli chcesz podać naleśniki na ciepło ponownie, możesz odgrzać je na patelni, podsmażając na maśle lub zapiec w piekarniku.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 472
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 150
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3848
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 276
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 472
Składniki
Jeśli lubisz puszyste i lekkie naleśniki, wypróbuj zaprezentowany przepis. Oddziel białka od żółtek i ubij najpierw białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie dodaj żółtka. Zmniejsz obroty miksera i powoli dodawaj olej na przemian z wodą i mąką. Ciasto powinno być lejące i mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjmij miskę z ciastem i przygotuj naleśnikową patelnię. Dodanie oleju do ciasta powoduje, że nie musisz już używać dodatkowego tłuszczu do smażenia. Wylewaj porcje ciasta na patelnię i smaż naleśniki z obydwu stron, a potem odkładaj na talerz.
Umyj natkę pietruszki i drobno poszatkuj. Posmaruj każdy naleśnik serkiem, ułóż fragmenty łososia i posyp natką pietruszki. Zawiń naleśniki w roladki i serwuj od razu.
Naleśniki z serkiem i łososiem smakują wybornie na ciepło oraz na zimno jako przystawka.