Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kochamy naleśniki w każdej postaci. W wersji na ciepło lubimy je na śniadanie. Fantazyjnie przecięte sprawdzą się w roli lekkich roladek na lunch lub przekąska na przyjęcie w ogrodzie. Jeśli chcesz podać naleśniki na ciepło ponownie, możesz odgrzać je na patelni, podsmażając na maśle lub zapiec w piekarniku.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18482
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7058
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30627
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29362
Składniki
Jeśli lubisz puszyste i lekkie naleśniki, wypróbuj zaprezentowany przepis. Oddziel białka od żółtek i ubij najpierw białka ze szczyptą soli na sztywną pianę, a następnie dodaj żółtka. Zmniejsz obroty miksera i powoli dodawaj olej na przemian z wodą i mąką. Ciasto powinno być lejące i mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstaw ciasto na pół godziny do lodówki.
Po tym czasie wyjmij miskę z ciastem i przygotuj naleśnikową patelnię. Dodanie oleju do ciasta powoduje, że nie musisz już używać dodatkowego tłuszczu do smażenia. Wylewaj porcje ciasta na patelnię i smaż naleśniki z obydwu stron, a potem odkładaj na talerz.
Umyj natkę pietruszki i drobno poszatkuj. Posmaruj każdy naleśnik serkiem, ułóż fragmenty łososia i posyp natką pietruszki. Zawiń naleśniki w roladki i serwuj od razu.
Naleśniki z serkiem i łososiem smakują wybornie na ciepło oraz na zimno jako przystawka.