Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Są różne wersje nadzienia do naleśników, ale bardzo polecam wykonanie tego wariantu, ponieważ jest bardzo smaczny i wyrazisty. Zaspakaja wiele wrażliwych podniebień.
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5327
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34491
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2146
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113811
Krokiety kowalowej to danie w wersji wytrawnej, dla miłośników konkretnych i...
Odsłon: 5327
Schab w sosie koperkowym to danie, które smakuje o każdej porze roku, ale naj...
Odsłon: 34491
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 2146
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113811
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, wbijamy jajka i wlewamy mleko. Całość wyrabiamy tak, by ciasto było bardzo płynne. Rozgrzewamy patelnię i na rozgrzany olej wlewamy przygotowane ciasto i rozprowadzamy. Smażymy z obu stron jak kto lubi i odkładamy na bok. Tak wygląda usmażony naleśnik. Takie działanie powtarzamy do wyczerpania ciasta.
Pieczarki obieramy kroimy na małe kawałki.
Mięso doprawiamy przyprawami i wrzucamy na patelnię smażymy. Dodajemy pieczarki oraz kapustę oraz dolewamy soja sos, całość mieszamy i smażymy. Smażymy aż kapusta i pieczarki zmiękną a mięso nie będzie surowe.
Naleśnik kładziemy na talerz i nakładamy przygotowany farsz, zawijamy w rulon. I tak powtarzamy do wyrobienia składników.
A teraz to już tylko smacznego.