Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki z pieczarkami

Naleśniki z pieczarkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 91 Ocena: 700

Dodano:

Odsłon: 1138

NALEŚNIKI SĄ POŻYWNE I ŁATWE W PRZYGOTOWANIU.

Składniki

  • CIASTO:
  • 2 ZKLANKI MĄKI PSZENNEJ PEŁNOZIARNISTEJ,
  • 1 SZKLANKA MLEKA,
  • 1,5 SZKLANKI CIEPŁEJ WODY,
  • 2 JAJKA,
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU.
  • FARSZ:
  • 1/2 KG PIECZAREK,
  • ŚREDNIEJ WIELKOŚCI POR,
  • 1 CEBULA,
  • 2 ŁYŻKI MASŁA,
  • 3 JAJKA.
  • 1 ŁYŻKA TARTEJ BUŁKI,
  • SÓL I PIEPRZ DO SMAKU.
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Z MĄKI, MLEKA, WODY I JAJEK ZROBIĆ CIASTO.
    JEŻELI BĘDZIE ZA GĘSTE DODAĆ JESZCZE WODY.
    USMAŻYĆ CIENKIE NALEŚNIKI.

  2. PIECZARKI POKROIĆ W PLASTERKI, DODAĆ CEBULĘ POKROJONĄ W KOSTKĘ, DODAĆ MASŁO I DUSIĆ. NASTĘPNIE DODAĆ POKROJONY POR I DALEJ DUSIĆ. KIEDY FARSZ BĘDZIE MIĘKKI WBIĆ JAJKA I WSYPAĆ TARTĄ BUŁKĘ. CAŁOŚĆ USMAŻYĆ. DOPRAWIĆ SOLĄ I PIEPRZEM.
    CIEPŁYM FARSZEM SMAROWAĆ NALEŚNIKI.
    MOŻNA PODSMAŻYĆ SĄ JESZCZE LEPSZE.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń