Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wytrawna wersja naleśników na obiad. Są niezwykle sycące i bardzo smaczne. :)
mikser, patelnie, piekarnik
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19267
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1699
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232140
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19267
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13045
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1699
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232140
Składniki
ciasto: 1. Mąkę przesiać do miski, wbić jajka, dodać mleko i szczyptę soli. Rozmiksować na gładkie ciasto. 2. Rozgrzać olej na patelni i smażyć naleśniki. Z tych proporcji wyszło mi 6 dużych naleśników. Są dosyć grubsze niż klasyczne.
nadzienie: 1. Obrać pieczarki, pokroić je w plastry. 2. Rozgrzać olej na patelni i zacząć smażyć mięso. 3. Dodać pieczarki i dalej smażyć. 4. Gdy mięso będzie przyrumienione dodać kukurydzę, pomidory i przyprawy - mieszać.
5. Dodać szczypiorek. 6. Dusić do zgęstnienia sosu.
sos: 1. Obrać cebulę i pokroić ją w kostkę. 2. Zetrzeć ser lub pokroić w drobną kostkę. 3. W rondelku roztopić masło i zeszklić w nim cebulę. Zasypać ją łyżką mąki. 4. Dodać mleko i ser żółty. 5. Mieszać dopóki ser się roztopi.
1. Napełnić naleśniki nadzieniem i zwinąć w rulony. 2. Polać je powstałym sosem.
1. Piec naleśniki w piekarniku w 200°C przez 15 minut na góra-dół. Smacznego! :)