Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To taka szybsza wersja pierogów:). Obiad za przysłowiowy grosik, który zasmakuje każdemu. Można pominąć boczek i jedynie posypać nim gotowe naleśniki wypełnione farszem, lecz ja zdecydowanie polecam moją wersję:).
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93575
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3492
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2255
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93575
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2646
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3492
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1595
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2255
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki miksujemy ze sobą. Smażymy na bardzo dobrze rozgrzanej patelni teflonowej, bez oleju.
Ziemniaki gotujemy do miękkości. Cebulę i boczek kroimy. Na suchej patelni podsmażamy boczek a kiedy tłuszcz zacznie się wytapiać dodajemy cebulę. Smażymy do miękkości, co jakiś czas podlewając wodą. Ziemniaki rozgniatamy razem z twarogiem, dodajemy cebulę, boczek, sól i pieprz. Dokładnie mieszamy.
Naleśniki napełniamy gotowym farszem. Przed podaniem możemy zapiec w piekarniku z serem lub podgrzać na suchej patelni.