Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne szybkie i lekkie danie obiadowe naleśniki z białym serem i jabłkami prażonymi idealne również na ciepłe śniadanie czy podwieczorek.
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18453
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7045
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30602
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29345
Wczoraj był sos spaghetti z cukinii, a dziś w podobnym klimacie, również sos...
Odsłon: 18453
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 7045
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30602
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29345
Składniki
Do misy wbij jajka dodaj sól roztrzep rózgą lub mikserem dodaj mleko, wodę oraz przesianą mąkę z proszkiem i cukrem pudrem. Dokładnie wymieszaj i odstaw na 20 minut.
Jabłka obierz zetrzyj na tarce włóż do garnka podłej 2 łyżkami wody dodaj cukier i cynamon praż około 10 minut.
W misce mieszamy ser z cukrem,cukrem waniliowym oraz śmietaną.
Patelnie rozgrzej, pędzelkiem namoczonym w oleju smaruj patelnie , wlej po trochę ciasta smaż cienkie naleśniki na złoty kolor.
Usmażone naleśniki smaruj prażonymi jabłkami i serem . Naleśniki składaj dowolnie wierzch udekoruj śmietaną lub posyp cynamonem.