Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze naleśniki z serem i szynką powstają z niecodziennych składników, bo do ciasta użyjesz wyłącznie jajek, śmietanki, mąki migdałowej. Z tych trzech składników wyczarujesz pyszne i zdrowe placki. Możesz je nadziać serem i szynką, tak jak proponujemy, albo podać z twarogiem czy też jogurtem naturalnym.
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 802
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22796
Płynny karmel jako przyprawa do zup i mięs był używany przez naszą babcię. Pa...
Odsłon: 84
Szukasz pomysłu na szybki, domowy obiad, który zawsze się udaje? Ten makaron...
Odsłon: 293
Szybkie i proste babeczki z tartym jabłkiem bez użycia miksera.
Odsłon: 802
Karminadle to nic innego jak zwyczajowa nazwa kotletów mielonych kuchni śląsk...
Odsłon: 22796
Składniki
Zmiksuj składniki na naleśniki na jednolite ciasto. Odstaw na 5 minut. Patelnię natłuść masłem klarowanym. Wylewaj ciasto porcjami na całą powierzchnię patelni, po 2-3 minutach przełóż na drugą stronę. Na jeszcze ciepłego naleśnika nałóż plasterki szynki i sera, posyp ziołami prowansalskimi i zawiń.