Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze naleśniki z serem i szynką powstają z niecodziennych składników, bo do ciasta użyjesz wyłącznie jajek, śmietanki, mąki migdałowej. Z tych trzech składników wyczarujesz pyszne i zdrowe placki. Możesz je nadziać serem i szynką, tak jak proponujemy, albo podać z twarogiem czy też jogurtem naturalnym.
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97778
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Ciasto Biała Góra to wielowarstwowy deser z lekkiego biszkoptu, chrupiącej be...
Odsłon: 97778
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1930
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5768
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5773
Składniki
Zmiksuj składniki na naleśniki na jednolite ciasto. Odstaw na 5 minut. Patelnię natłuść masłem klarowanym. Wylewaj ciasto porcjami na całą powierzchnię patelni, po 2-3 minutach przełóż na drugą stronę. Na jeszcze ciepłego naleśnika nałóż plasterki szynki i sera, posyp ziołami prowansalskimi i zawiń.