Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nasze naleśniki z serem i szynką powstają z niecodziennych składników, bo do ciasta użyjesz wyłącznie jajek, śmietanki, mąki migdałowej. Z tych trzech składników wyczarujesz pyszne i zdrowe placki. Możesz je nadziać serem i szynką, tak jak proponujemy, albo podać z twarogiem czy też jogurtem naturalnym.
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2191
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4701
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 2191
Smaczna pasta z makreli i twarogu. Polecam.
Odsłon: 4701
Danie do przygotowanie w 10 minut. Można zabrać do pracy lub podać na kolację...
Odsłon: 58
Składniki
Zmiksuj składniki na naleśniki na jednolite ciasto. Odstaw na 5 minut. Patelnię natłuść masłem klarowanym. Wylewaj ciasto porcjami na całą powierzchnię patelni, po 2-3 minutach przełóż na drugą stronę. Na jeszcze ciepłego naleśnika nałóż plasterki szynki i sera, posyp ziołami prowansalskimi i zawiń.