Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Naleśniki z tuńczykiem to danie idealne dla miłośników ryb, którzy szukają ciekawych pomysłów na obiad. Z powodzeniem możesz zastąpić tuńczyka także inną rybą, na przykład łososiem lub wędzoną makrelą. Ciekawym dodatkiem są tu kapary, które nadają daniu kwaskowatości i podkręcają smak całości. Majonez łączy ze sobą wszystkie smaki, a jeśli jesteś na diecie – zamień go na jogurt naturalny. Efekt cię zadziwi!
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 44
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2292
Polecam.
Odsłon: 436
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1985
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 44
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2292
Polecam.
Odsłon: 436
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 648
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 1985
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce wymieszaj mleko z jajkami. Dodaj mąkę i sól, a następnie wymieszaj. Następnie wlej olej. Wymieszaj całość mikserem lub trzepaczką, aż powstanie gładkie ciasto naleśnikowe. Odstaw na 15 minut. Na patelni o średnicy ok. 20 cm, lekko natłuszczonej, smaż naleśniki z obu stron na złoty kolor. Odstaw gotowe naleśniki na talerz.
Przygotuj farsz. Tuńczyka odsącz dobrze z zalewy. Cebulę i czosnek obierz i bardzo drobno posiekaj. Kapary odsącz z zalewy i także drobno posiekaj. W misce wymieszaj ze sobą: tuńczyka, cebulę, czosnek, siekaną natką pietruszki, majonez. Dopraw wszystko do smaku solą i pieprzem. Na koniec wmieszaj kapary.
Złóż naleśniki. Na środek każdego naleśnika nakładaj po 1-2 łyżki farszu. Zwiń je w krokiety. Naleśniki z tuńczykiem podgrzewaj w piekarniku lub na suchej patelni przed podaniem. Udekoruj je natką pietruszki.