Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1371
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1188
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2256
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1371
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 512
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3536
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1188
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. W razie potrzeby można dodać więcej wody lub mleka. Smażymy na oleju cienkie naleśniki. Farsz: Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Na patelni podgrzewamy smalec ze skwarkami, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę. Smażymy, aż cebula będzie miękka, a szynka ładnie przyrumieniona. Mieszamy z ziemniakami i twarogiem. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawę do ziemniaków i pieprz do smaku (będzie potrzebne sporo). Naleśniki nadziewamy ciepłym farszem. Podajemy od razu.