Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15280
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1291
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1422
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 15280
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1291
Prosta i szybka w przygotowaniu , smakuje wyśmienicie.
Odsłon: 1422
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. W razie potrzeby można dodać więcej wody lub mleka. Smażymy na oleju cienkie naleśniki. Farsz: Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Na patelni podgrzewamy smalec ze skwarkami, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę. Smażymy, aż cebula będzie miękka, a szynka ładnie przyrumieniona. Mieszamy z ziemniakami i twarogiem. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawę do ziemniaków i pieprz do smaku (będzie potrzebne sporo). Naleśniki nadziewamy ciepłym farszem. Podajemy od razu.