Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Żytnio-pszenne naleśniki z nadzieniem z twarogu, ziemniaków, szynki i warzyw.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1086
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 970
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14706
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 1086
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2875
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 970
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1733
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14706
Składniki
Składniki na ciasto naleśnikowe mieszamy, odstawiamy na 10 minut. Ciasto powinno mieć konsystencję rzadkiej śmietany. W razie potrzeby można dodać więcej wody lub mleka. Smażymy na oleju cienkie naleśniki. Farsz: Ziemniaki gotujemy, przeciskamy przez praskę razem z twarogiem. Na patelni podgrzewamy smalec ze skwarkami, dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i szynkę. Smażymy, aż cebula będzie miękka, a szynka ładnie przyrumieniona. Mieszamy z ziemniakami i twarogiem. Dodajemy posiekany szczypiorek, przyprawę do ziemniaków i pieprz do smaku (będzie potrzebne sporo). Naleśniki nadziewamy ciepłym farszem. Podajemy od razu.