Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie po którym każdy, dorosły czy dziecko - wręcz "wylizuje talerze" ;)
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5252
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5371
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1722
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5252
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 1760
Składniki
Ze składników na naleśniki sporządzamy ciasto: wlewamy mleko do miski, wbijamy jajko i dodajemy tyle mąki, by ciasto nabrało odpowiedniej konsystencji, dodajemy szczyptę soli i cukru i wszystko dokładnie miksujemy. Smażymy dosyć cienkie naleśniki na oleju. Usmażone naleśniki zostawiamy do ostygnięcia.
Przygotowujemy nadzienie: wkładamy do miski twaróg, dodajemy żółtko i mieszamy. Dodajemy śmietanę tak, by masa nie była zbyt rzadka a następnie dodajemy cukry. Wszystko dokładnie mieszamy i odstawiamy do lodówki.
Przygotowujemy polewę: jeśli mamy świeże owoce, myjemy je i kroimy w kosteczkę. Mrożonkę przelewamy gorącą wodą, odsączamy i wrzucamy owoce do miski. Dodajemy śmietanę i mieszamy, delikatnie miażdżąc widelcem większe owoce. Możemy chwilę zmiksować polewę mikserem. Dodajemy cukru do smaku i odstawiamy polewę do lodówki.
Ostygnięte naleśniki smarujemy masą twarogową, dosyć grubo. Składamy naleśniki na pół, potem jeszcze raz na pół. Podgrzewamy chwilę na patelni i podajemy, polewając naleśniki polewą.
Smacznego! :)