Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj wracamy do smaków dzieciństwa. Takie dania lubiłam najbardziej! Słodki, pachnący wanilią twarożek, otulony lekkim i puszystym naleśnikiem. Nasze mamy i babcie wiedziały, co najlepsze dla podniebienia małego głodomora, który zmęczył się długą zabawą :)
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8873
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6298
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9166
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 8873
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 6298
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 9166
Składniki
Mąkę łączymy z ciepłym mlekiem, wodą mineralną, olejem, syropem klonowym i szczyptą soli. Wbiajmy jajko i miksujemy dla odpowiedniego połączenia i napowietrzenia ciasta naleśnikowego. Odstawiamy na 15 minut, aby ciasto mogło "popracować".
Ser biały rozgniatamy widelcem, dodajemy jogurt, cukier brzozowy oraz ziarenka z laski wanilii i miksujemy dla właściwego połączenia i nadania mu delikatności.
Na wysmarowaną olejem rzepakowym patelnię wylewamy porcję ciasta i smażymy z obu stron. Gotowe naleśniki smarujemy waniliowym twarożkiem, a następnie zawijamy.
Naleśniki podajemy na ciepło z syropem klonowym lub na zimno schłodzone w lodówce. Po schłodzeniu twarożek stężeje.
Życzę smacznego! :)