Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
To proste i sycące danie z piekarnika z pewnością podbije wasze serca. Przepis na naleśniki zapiekane po bolońsku pochodzi z 452. odcinka programu "Ewa Gotuje".
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4444
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1046
Z ryżu, pomidorów, czosnku i natki możemy wyczarować pyszną, aromatyczną potr...
Odsłon: 465
Czy można przygotować lasagne bez makaronu? Jeśli najdzie cię nagła chęć na t...
Odsłon: 3046
Do przygotowania tych lodów wystarczy 1 minuta oraz 3 proste składniki: mrożo...
Odsłon: 38764
Składniki
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na mocno rozgrzanym maśle. Dorzucić mięso. Wymieszać. Dodać czosnek przeciśnięty przez praskę. Przyprawić oregano i bazylią oraz solą i pieprzem. Dorzucić pomidory – wraz z zalewą.
Farsz nałożyć na naleśniki i złożyć podobnie jak krokiety. Umieścić w naczyniu żaroodpornym
Zrobić beszamel. Masło roztopić. Wsypać mąkę. Wymieszać i zasmażyć. Zalać mlekiem. Przyprawić świeżo otartą gałką muszkatołową. Posolić i gotować aż sos zacznie gęstnieć.
Beszamelem zalać naleśniki. Na wierzch poszarpać mozzarellę. Wstawić na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 180 st. C. Udekorować bazylią i od razu podawać.