Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne danie dla całej rodziny !!!
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1052
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2017
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 476
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1052
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2017
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 476
Składniki
Wszystkie składniki na naleśniki wrzucamy do miski i miksujemy mikserem na najwyższych obrotach do uzyskania gładkiej masy. Jeśli ciasto wyszło zbyt wodniste dodajemy mąkę, natomiast jeśli wyszło za gęste dolewamy mleka i wody. Naleśniki smażyć na rozgrzanej patelni z dodatkiem oleju. Następnie przygotować farsz: cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na maśle, na drugiej patelni usmażyć mięso mielone. Gdy wszystko już się usmaży, wrzucić do miski, dodać 50 g sera żółtego, kukurydzę, ewentualnie doprawić do smaku, wymieszać. W garnku sporządzić sosy według przepisu na opakowaniu ( jeśli chcecie sporządzić sos z fixu arrabiata należy rozpuścić dokładnie 2 opakowania w 600 ml wody, a następnie zagotować często mieszając). Na każdy naleśnik nałożyć farsz i zawinąć tak samo jak krokiety, układać w wysmarowanym masłem naczyniu żaroodpornym, zalać sosem, posypać resztą sera żółtego i piec ok. 25 min w piekarniku nagrzanym do 200°.