Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten obiadek bynajmniej nie jest fit... naleśniki ze szpinakiem. Mój szpinak musi być zawsze odpowiednio doprawiony i duszony na maśle, do tego trochę śmietany, sera feta i sera pleśniowego, więc fit nie jest. Ciasto do naleśników też z dodatkiem mleka i masła... więc sami widzicie, ale najważniejsze... naleśniki są przepyszne!
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 969
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4586
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1234
Polecam. My bardzo lubimy.
Odsłon: 969
Czerwona papryka nadziewana mięsem mielonym, ryżem i warzywami duszonymi w so...
Odsłon: 4586
Smażona ryba w warzywach i sosie pomidorowym. Można ją przygotować kilka dni...
Odsłon: 1234
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce trzepaczką lub zmiksować i odstawić na ok. 20 minut. Szpinak rozmrozić i dusić na patelni na maśle. Następnie doprawić resztą składników i jeszcze chwilę smażyć.
Naleśniki smażyć na suchej patelni o średnicy ok. 20 cm bez tłuszczu, bo masło jest już w cieście. Następnie każdy naleśnik odkładać na odwrócony talerz. Na koniec nakładać farsz, zwinąć i gotowe. Ciasto na naleśniki jest pyszne i bardzo delikatne. SMACZNEGO!!!