Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ten obiadek bynajmniej nie jest fit... naleśniki ze szpinakiem. Mój szpinak musi być zawsze odpowiednio doprawiony i duszony na maśle, do tego trochę śmietany, sera feta i sera pleśniowego, więc fit nie jest. Ciasto do naleśników też z dodatkiem mleka i masła... więc sami widzicie, ale najważniejsze... naleśniki są przepyszne!
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 129
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 461
Delikatna w smaku. pożywna jako danie jednogarnkowe.
Odsłon: 129
Smakowity dodatek do mięsa z grilla. Sos na bazie jogurtu, majonezu, czosnku...
Odsłon: 1154
Ragout jest to rodzaj gulaszu, który może być mięsny lub warzywny. W tym prze...
Odsłon: 461
Składniki
Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce trzepaczką lub zmiksować i odstawić na ok. 20 minut. Szpinak rozmrozić i dusić na patelni na maśle. Następnie doprawić resztą składników i jeszcze chwilę smażyć.
Naleśniki smażyć na suchej patelni o średnicy ok. 20 cm bez tłuszczu, bo masło jest już w cieście. Następnie każdy naleśnik odkładać na odwrócony talerz. Na koniec nakładać farsz, zwinąć i gotowe. Ciasto na naleśniki jest pyszne i bardzo delikatne. SMACZNEGO!!!