Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem

Naleśniki ze szpinakiem

Autor:

Przepisów i artykułów: 90 Ocena: 714

Dodano:

Odsłon: 2504

Ten obiadek bynajmniej nie jest fit... naleśniki ze szpinakiem. Mój szpinak musi być zawsze odpowiednio doprawiony i duszony na maśle, do tego trochę śmietany, sera feta i sera pleśniowego, więc fit nie jest. Ciasto do naleśników też z dodatkiem mleka i masła... więc sami widzicie, ale najważniejsze... naleśniki są przepyszne!

Składniki

  • Ciasto:
  • 1 szklanka mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 3/4 szklanki wody gazowanej
  • 3 łyżki masła (roztopić)
  • 2 jajka
  • Farsz:
  • 1 op. mrożonego szpinaku (450 g)
  • 4 ząbki czosnku przeciśniętego
  • 1/4 op. sera feta
  • 3-4 łyżki gęstej śmietany
  • 1/2 op. sera pleśniowego typu Lazur
  • sól, pieprz i sok z cytryny do smaku
  • masło do smażenia
3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśniki ze szpinakiem

Przygotowanie

  1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszać w misce trzepaczką lub zmiksować i odstawić na ok. 20 minut. Szpinak rozmrozić i dusić na patelni na maśle. Następnie doprawić resztą składników i jeszcze chwilę smażyć.

  2. Naleśniki smażyć na suchej patelni o średnicy ok. 20 cm bez tłuszczu, bo masło jest już w cieście. Następnie każdy naleśnik odkładać na odwrócony talerz. Na koniec nakładać farsz, zwinąć i gotowe. Ciasto na naleśniki jest pyszne i bardzo delikatne.

    SMACZNEGO!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń