Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne naleśniki ze szpinakiem to propozycja, która zachwyci wszystkich i odczaruje to niezbyt lubiane warzywo. Idealnie cienkie ciasto doskonale komponuje się z aksamitnym nadzieniem. Bogactwo świeżego szpinaku w połączeniu z kremową ricottą tworzy harmonię smaków, a dodatek soczystego pomidora oraz cebuli nadaje całości lekkości i wyjątkowej świeżości, idealnej na lato. To danie to nie tylko doskonały wybór na obiad, ale także propozycja na wykwintne śniadanie lub lekką kolację. Te naleśniki ze szpinakiem są wyjątkowo proste i szybkie w przyrządzeniu.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka w mleku. Dodaj mąkę i wymieszaj całość do uzyskania gładkiej i jednolitej masy.
Odstaw ciasto na 30 minut, a następnie rozgrzej patelnię. Nalewaj po chochelce i rozprowadzaj równomiernie na dnie. Smaż po 1-2 minuty z każdej strony.
Gotowe naleśniki odkładaj warstwowo na talerz.
Przygotuj nadzienie. Na patelni rozgrzej łyżkę oliwy. Podsmaż drobno posiekaną cebulę przez 5 minut do ładnego zrumienienia. Dołóż drobno posiekany czosnek i kontynuuj smażenie przez kolejną minutę.
Dołóż szpinak i smaż do lekkiego zwiędnięcia. Zdejmij całość z ognia i dołóż oba rodzaje serów, drobno pokrojonego pomidora i przyprawy. Wymieszaj.
Złóż naleśniki. Bierz po jednym naleśniku i nakładaj na niego po 2-3 łyżki nadzienia. Zwiń je w rulon.
Naleśniki ze szpinakiem podawaj na ciepło, od razu po przygotowaniu.
Resztki przechowuj w lodówce, w szczelnym pojemniku. Podgrzewaj w piekarniku.