Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 56
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37725
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3704
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 56
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37725
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3704
Składniki
Zamrożony szpinak przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i rozmrażamy pod przykryciem. Smażymy do odparowania całkowicie wody. Gdy szpinak jest już gotowy dodajemy przeciśnięty czosnek, sól i pieprz i łączymy z rozdrobnionym serem feta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Naleśniki : wszystkie składniki łączymy ze sobą i ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut. Po upływie czasu smażymy na małej ilości tłuszczu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz zawijamy w kopertę, posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. do momentu aż ser się nam zarumieni.