Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Autor:

Przepisów i artykułów: 11 Ocena: 51

Dodano:

Odsłon: 99

Smaczne

Składniki

  • 1 opakowanie mrożonego szpinaku
  • 3/4 opakowania sera fety
  • 1 ząbek czosnku, sól, pieprz
  • Naleśniki:
  • 4 jajka
  • 2 szklanki mąki
  • 1 szklanka mleka
  • 1 szklanka wody gazowanej
  • sól
  • ser żólty wg uznania
3-4 os. > 60 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama
Naleśniki ze szpinakiem i serem feta

Przygotowanie

  1. Zamrożony szpinak przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i rozmrażamy pod przykryciem. Smażymy do odparowania całkowicie wody.
    Gdy szpinak jest już gotowy dodajemy przeciśnięty czosnek, sól i pieprz i łączymy z rozdrobnionym serem feta.
    Zostawiamy do ostygnięcia.

  2. Naleśniki : wszystkie składniki łączymy ze sobą i ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut.
    Po upływie czasu smażymy na małej ilości tłuszczu.

  3. Na usmażone naleśniki nakładamy farsz zawijamy w kopertę, posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. do momentu aż ser się nam zarumieni.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń