Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10805
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10805
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3463
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2513
Składniki
Zamrożony szpinak przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i rozmrażamy pod przykryciem. Smażymy do odparowania całkowicie wody. Gdy szpinak jest już gotowy dodajemy przeciśnięty czosnek, sól i pieprz i łączymy z rozdrobnionym serem feta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Naleśniki : wszystkie składniki łączymy ze sobą i ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut. Po upływie czasu smażymy na małej ilości tłuszczu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz zawijamy w kopertę, posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. do momentu aż ser się nam zarumieni.