Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5234
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5234
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 809
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 11632
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5035
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1281
Składniki
Zamrożony szpinak przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i rozmrażamy pod przykryciem. Smażymy do odparowania całkowicie wody. Gdy szpinak jest już gotowy dodajemy przeciśnięty czosnek, sól i pieprz i łączymy z rozdrobnionym serem feta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Naleśniki : wszystkie składniki łączymy ze sobą i ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut. Po upływie czasu smażymy na małej ilości tłuszczu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz zawijamy w kopertę, posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. do momentu aż ser się nam zarumieni.