Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13918
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6348
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 13918
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1602
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 15605
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 6348
Składniki
Zamrożony szpinak przekładamy na rozgrzaną patelnię z odrobiną oliwy i rozmrażamy pod przykryciem. Smażymy do odparowania całkowicie wody. Gdy szpinak jest już gotowy dodajemy przeciśnięty czosnek, sól i pieprz i łączymy z rozdrobnionym serem feta. Zostawiamy do ostygnięcia.
Naleśniki : wszystkie składniki łączymy ze sobą i ubijamy do uzyskania jednolitej masy. Odstawiamy na 30 minut. Po upływie czasu smażymy na małej ilości tłuszczu.
Na usmażone naleśniki nakładamy farsz zawijamy w kopertę, posypujemy serem żółtym i wstawiamy do piekarnika rozgrzanego do 180 st. do momentu aż ser się nam zarumieni.