Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśnikowe roladki

Naleśnikowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 528 Ocena: 7117

Dodano:

Odsłon: 9383

Smacznie i szybko. Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, dalej to już pestka :)

Składniki

  • Składniki na roladki;
  • 7 sztuk naleśników
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 por
  • olej do smażenia, sól do smaku, pieprz
  • papryka wędzona słodka natka pietruszki
  • składniki na sos;
  • 150 g. jogurtu naturalnego, 2 jaja ,sól do smaku, natka pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Naleśnikowe roladki

Przygotowanie

  1. Składniki na sos mieszamy ze sobą.

    Pieczarki płuczemy. Jeżeli są brzydkie należy obrać. Jeśli mają ładną białą skórkę, nie obieramy.
    Kroimy je w plasterki. Pora kroimy w krążki.
    Pokrojone warzywa dusimy pod przykryciem na oleju i z przyprawami.

    Farsz kładziemy na naleśniki, zawijamy i kroimy w roladki.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem jogurtowym.
    Pieczemy 10 minut w 180 *

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 października 2017 Pyszne i piękne roladki,oj narobiłaś mi Gosiu smaka:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 28 października 2017 Wspaniałe! <3
Pięknie się prezentują, a jak muszą smakować! :)
Niebo dla podniebienia :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 października 2017 Nie dość, że pięknie prezentuje się, to smaki całkiem moje <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń