Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smacznie i szybko. Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, dalej to już pestka :)
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 164
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Smak dzieciństwa, czyli domowe wafle przekładane masą na bazie galaretki i ml...
Odsłon: 164
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1259
O szakszuce nie pisałam jeszcze na blogu, ale z prawie ostatnich pomidorów pr...
Odsłon: 232
Składniki
Składniki na sos mieszamy ze sobą. Pieczarki płuczemy. Jeżeli są brzydkie należy obrać. Jeśli mają ładną białą skórkę, nie obieramy. Kroimy je w plasterki. Pora kroimy w krążki. Pokrojone warzywa dusimy pod przykryciem na oleju i z przyprawami. Farsz kładziemy na naleśniki, zawijamy i kroimy w roladki. Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem jogurtowym. Pieczemy 10 minut w 180 *