Do góry

Dania główne Przepis na:

Naleśnikowe roladki

Naleśnikowe roladki

Autor:

Przepisów i artykułów: 504 Ocena: 6346

Dodano:

Odsłon: 9148

Smacznie i szybko. Naleśniki można usmażyć dzień wcześniej, dalej to już pestka :)

Składniki

  • Składniki na roladki;
  • 7 sztuk naleśników
  • 6 dużych pieczarek
  • 1 por
  • olej do smażenia, sól do smaku, pieprz
  • papryka wędzona słodka natka pietruszki
  • składniki na sos;
  • 150 g. jogurtu naturalnego, 2 jaja ,sól do smaku, natka pietruszki
5-6 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Składniki na sos mieszamy ze sobą.

    Pieczarki płuczemy. Jeżeli są brzydkie należy obrać. Jeśli mają ładną białą skórkę, nie obieramy.
    Kroimy je w plasterki. Pora kroimy w krążki.
    Pokrojone warzywa dusimy pod przykryciem na oleju i z przyprawami.

    Farsz kładziemy na naleśniki, zawijamy i kroimy w roladki.
    Układamy w naczyniu żaroodpornym i zalewamy sosem jogurtowym.
    Pieczemy 10 minut w 180 *

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Docherro 28 października 2017 Pyszne i piękne roladki,oj narobiłaś mi Gosiu smaka:)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Futka 28 października 2017 Wspaniałe! <3
Pięknie się prezentują, a jak muszą smakować! :)
Niebo dla podniebienia :)

4 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 28 października 2017 Nie dość, że pięknie prezentuje się, to smaki całkiem moje <3

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń