Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie warpy mogą być podane jako danie obiadowe lub kolacje. Dodatek świeżego koperku do ciasta sprawia, że są aromatyczne i wytrawnie smakują. Zrobiłam w dwóch wersjach tak, abyście mogli wybrać smak w zgodzie ze swoimi kubkami smakowymi. Ja zapewniam, że oba smakują wybornie
patelnia, głęboka miska, rózga
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 301
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 707
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 719
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 28
Galareta wieprzowa z nóżek i golonek to specjalność kuchni tradycyjnej. W róż...
Odsłon: 301
Proponujemy danie postne z ziemniaków, które nam zostały z z poprzedniego obi...
Odsłon: 707
Zrazy nadziewane i zawijane można robić z różnych mięs, ale te klasyczne są z...
Odsłon: 719
Sos winogronowy jest świetnym dodatkiem do gotowanych, pieczonych oraz smażon...
Odsłon: 28
Składniki
Ciasto: W misce połączyć składniki za pomocą rózgi do konsystencji lejącego ciasta, dodać posiekany drobno koperek, dobrze wymieszać. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć cienkie naleśniki na średnim ogniu. Z tej porcji ciasta powinno wyjść 6-8 naleśników.
Farsz I Kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić ulubioną przyprawą do kurczaka. usmażyć na oleju. Pomidora pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Naleśnika posmarować cienko sosem pomidorowym lub keczupem. Farsz ułożyć na połowie naleśnika: porcję sałaty, kurczaka, pomidora i cebuli, zwinąć naleśnika w rożek. Po wierzchu polać keczupem lub sosem pomidorowym ( ja użyłam swojego domowego )
Farsz II Tuńczyka odsączyć z zalewy, oliwki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę, korniszony w cienkie plasterki. Wszystko połączyć w misce z płynnym żółtkiem, białkiem posiekanym drobno, zielonym pieprzem i pietruszką. Naleśnik posmarować majonezem, ułożyć sałatę i farsz tuńczykowy. Zwinąć w zgrabny rożek, polać odrobiną majonezu.