Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie warpy mogą być podane jako danie obiadowe lub kolacje. Dodatek świeżego koperku do ciasta sprawia, że są aromatyczne i wytrawnie smakują. Zrobiłam w dwóch wersjach tak, abyście mogli wybrać smak w zgodzie ze swoimi kubkami smakowymi. Ja zapewniam, że oba smakują wybornie
patelnia, głęboka miska, rózga
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1249
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Chcesz zaserwować ciepłe danie na Sylwestra? Pożywny, łatwy w przygotowaniu g...
Odsłon: 1249
Przepis jest bardzo prosty, a piernik robi się naprawdę szybko. Każdy, nawet...
Odsłon: 111
Pierniczki których nie może zabraknąć na świątecznym stole. Pierniczki łatwe...
Odsłon: 41
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1033
Składniki
Ciasto: W misce połączyć składniki za pomocą rózgi do konsystencji lejącego ciasta, dodać posiekany drobno koperek, dobrze wymieszać. Niewielką ilość tłuszczu rozgrzać na patelni i smażyć cienkie naleśniki na średnim ogniu. Z tej porcji ciasta powinno wyjść 6-8 naleśników.
Farsz I Kurczaka pokroić w małą kostkę, przyprawić ulubioną przyprawą do kurczaka. usmażyć na oleju. Pomidora pokroić w plasterki, cebulę w piórka. Naleśnika posmarować cienko sosem pomidorowym lub keczupem. Farsz ułożyć na połowie naleśnika: porcję sałaty, kurczaka, pomidora i cebuli, zwinąć naleśnika w rożek. Po wierzchu polać keczupem lub sosem pomidorowym ( ja użyłam swojego domowego )
Farsz II Tuńczyka odsączyć z zalewy, oliwki pokroić w plasterki, pomidory w kostkę, korniszony w cienkie plasterki. Wszystko połączyć w misce z płynnym żółtkiem, białkiem posiekanym drobno, zielonym pieprzem i pietruszką. Naleśnik posmarować majonezem, ułożyć sałatę i farsz tuńczykowy. Zwinąć w zgrabny rożek, polać odrobiną majonezu.